Παραγωγή οίνου από βιολογική καλλιέργεια στο νομό Δράμας (Bachelor thesis)

Μπουκίνατς, Κορίνα/ Σταματιάδου, Μαρία


Η παρούσα πτυχιακή εργασία με θέμα «Παραγωγή οίνου από βιολογική καλλιέργεια στο Νομό Δράμας» ασχολείται με την εφαρμογή της βιολογικής αμπελουργίας και της παρασκευής κρασιού, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών της. Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται αναφορά στην άμπελο, τα προϊόντα της και τη συμβολή της. Έπειτα στο δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται μια ιστορική αναδρομή στη βιολογική γεωργία-αμπελοκαλλιέργεια και δίνονται οι ορισμοί τους. Το τρίτο κεφάλαιο συμπεριλαμβάνει τη διαδικασία εγκατάστασης ενός βιολογικού αμπελώνα και τις τεχνικές γεωργίας. Στην συνέχεια στο τέταρτο κεφάλαιο, αναλύεται η διαδικασία βιολογικής οινοποίησης. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα οινοποιεία της Δράμας και η εξέλιξη της στον τομέα της αμπελουργίας. Σκοπός της εργασίας είναι να αναδειχθεί η θέση και η αξία του βιολογικού οίνου στην Ελλάδα, αλλά και να γνωρίσουν νέοι αγρότες και μη, τα πλεονεκτήματα της βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών- Τμήμα Γεωπονίας κατεύθυνση φυτικής παραγωγής
Keywords: αμπελοκαλλιέργεια;οινοποίηση;Δράμα;κρασί;βιολογική παραγωγή
Description: Πτυχιακή εργασία- Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών- Τμήμα Γεωπονίας κατεύθυνση φυτικής παραγωγής,2021 (α/α 12528)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16204
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
word πτυχιακής.pdf2.03 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16204
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.