Καταχώρηση και επεξεργασία πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών στο Ιδρυματικό Καταθετήριο «Εύρηκα» (Bachelor thesis)

Μπόικου, Ερμπλίνα


Η παρούσα πτυχιακή εργασία αρχικά αναφέρεται σε εισαγωγικά στοιχεία και ορισμούς σχετικά με τα Ιδρυματικά Καταθετήρια και πιο συγκεκριμένα αναπτύσσονται η έννοια του Ιδρυματικού Καταθετηρίου, ο σκοπός της λειτουργίας τους και οι υπηρεσίες που προσφέρονται. Μια πιο ενδελεχή έμφαση δίνεται στο Ιδρυματικό Καταθετήριο Εύρηκα. Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στη δομή του, στις υπηρεσίες και έπειτα αναλυτικά η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την καταχώρηση των πτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών. Γίνεται επίσης, μια μικρή αναφορά στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν κατά τη διάρκεια εκπόνησης της πτυχιακής μας εργασίας. Τέλος, το μεγαλύτερο κομμάτι τόσο σε έκταση όσο και σε σημαντικότητα, της εργασίας αυτής, κατέχει ο Κατάλογος Θεματικών Επικεφαλίδων. Ο αλφαβητικός αυτός κατάλογος περιλαμβάνει πλήθος καθιερωμένων όρων, όπου ο κάθε ένας ξεχωριστά αντλήθηκε από τις εγγραφές που καταχωρήθηκαν στο Εύρηκα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών- Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης
Keywords: Ιδρυματικά Καταθετήρια;Θεματικές Επικεφαλίδες;Ιδρυματικό Καταθετήριο Εύρηκα;Ευρετήριο Θεματικών Επικεφαλίδων
Description: Πτυχιακή εργασία-Σχολή Κοινωνικών Επιστημών-Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης,2021 (α/α 12532)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16198
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Έρα-Πτυχιακή_τελικό2-converted.pdf2.22 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16198
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.