Ιδιωτικά αρχεία στην Ελλάδα: μία πρώτη καταγραφή και αξιολόγηση (Bachelor thesis)

Κουτσιμπέλα, Σοφία-Αργυρούλα/ Τσάκα, Δήμητρα


Η συλλογή και η διάσωση των αρχείων ανεξαρτήτως μορφής και ύλης, αποτελεί μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς ολόκληρης της ανθρωπότητας, καθώς χωρίς αυτά ένα μεγάλο μέρος της θα είχε χαθεί με το πέρας των χρόνων. Η παρούσα εργασία που ακολουθεί με τίτλο: «Ιδιωτικά αρχεία στην Ελλάδα: μία πρώτη καταγραφή και αξιολόγηση», εντάσσεται στοπλαίσιο των πτυχιακών εργασιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Πρόκειται για μια εργασία που εξετάζει για πρώτη φορά τους ιδιωτικούς αρχειακούς φορείς που διατηρούν και διαχειρίζονται αρχειακό υλικό και ανήκουν στο Εθνικό Ευρετήριο Αρχείων. Οι δύο έρευνες που ακολουθούν έχουν στόχο την περιγραφή, την καταγραφή και την αξιολόγηση των παραπάνω φορέων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών- Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης
Keywords: αρχεία;αρχειακά πρότυπα;ψηφιοποίηση;αρχειακές εργασίες;ιδιωτικοί αρχειακοί φορείς
Description: Πτυχιακή εργασία- Σχολή Κοινωνικών Επιστημών- Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, 2021 (α/α12533)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16197
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες




 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16197
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.