Ψηφιοποίηση δελτίων τύπου, μέρος του αρχείου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και ανάρτησης του σε πληροφοριακό σύστημα με τα κατάλληλα μεταδεδομένα (Bachelor thesis)

Ζαχαριάδου, Ελένη/ Μπαρμπή, Στυλιανή-Εμμανουέλα


Το αντικείμενο της εν λόγω πτυχιακής εργασίας είναι η ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση δελτίων τύπου που ανήκουν στο Ιστορικό Αρχείο του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα οποία αναφέρονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από το 1992 έως και το 1996. Τα ψηφιοποιημένα τεκμήρια αναρτήθηκαν στο λογισμικό ανοικτού κώδικα Omeka, το οποίο παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για τη δημόσια προβολή τους. Η τεκμηρίωση τους έγινε με χρήση του σχήματος μεταδεδομένων Dublin Core, το οποίο υποστηρίζεται από το Omeka. Γίνεται αναφορά των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για τη διαδικασία της ψηφιοποίησης και του ανοιχτού λογισμικού που χρησιμοποιήθηκε.
Alternative title / Subtitle: Digitising press releases from the Thessaloniki Concert Hall archive and publishing them with the appropriate metadata to a web publishing platform
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών. Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης
Keywords: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης;Δελτία τύπου;Ψηφιοποίηση;Omeka;Λογισμικό ΕΛ/ΛΑΚ;Μεταδεδομένα
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Κοινωνικών Επιστημών -- Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, 2021 (α/α 12799)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16191
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ζαχαριάδου-Μπαρμπή.pdf2.81 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16191
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.