Προβλήματα φυτοπροστασίας σε καλλιέργεια ρυζιού και οδηγίες για ορθολογική αντιμετώπιση στην ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας (Bachelor thesis)

Λιακόπουλος, Αστέριος


Το ρύζι, ένα από τα βασικότερα προϊόντα της καθημερινής διατροφής του ανθρώπου τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και παγκοσμίως, υφίσταται μία σειρά διεργασιών προτού καταστεί ικανό για κατανάλωση από το ευρύ κοινό. Συγκεκριμένα υπάρχει μία σειρά σταδίων που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να είναι εμπορεύσιμο στην αγορά. Το κάθε ένα από τα στάδια αυτά έχει τη δική του σημασία στην όλη διαδικασία. Ένας βασικός παράγοντας μιας επιτυχημένης καλλιέργειας είναι η φυτοπροστασία και ειδικότερα η ορθο-λογική αντιμετώπιση των εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων στην καλλιέργεια. Αρχικά, θα γίνει μια περιληπτική αναφορά για την ιστορία, καταγωγή και σπουδαιότητα του ρυζιού τόσο στον παγκόσμιο χώρο όσο και στο ελλαδικό και συγκεκριμένα στην περιοχή της Χαλάστρας που αποτελεί μια από τις κυριό-τερες παραγωγικές περιοχές της χώρας μας. Στη συνεχεία, θα γίνει μια περι-ληπτική αναφορά στην παραγωγική διαδικασία και θα επιση-μανθούν τα κυριότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει στις μέρες μας ο παραγωγός. Τέλος, θα προταθούν πιθανές λύσειςγια ολοκληρωμένη διαχείριση ζιζανίων και θα παρουσιαστούν αξιόπιστες παρατηρήσεις και συμπεράσματα από ανθεκτικούς βιότυπους ζιζανίων σε ορυζώνες του Νομού Θεσσαλονίκης.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών – Τμήμα Γεωπονίας
Keywords: ζιζάνια;φυτοπροστασία;καλλιέργεια ρυζιού;ζιζανιοκτόνα;Θεσσαλονίκη;γεωργία
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών – Τμήμα Γεωπονίας , 2021 (12423)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16144
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.pdf.pdf6 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16144
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.