Σύγκριση βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας ελιάς στη Σάμο (Bachelor thesis)

Κλουκιώτης, Στυλιανός


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚλουκιώτης, Στυλιανόςel
dc.date.accessioned2023-09-07T10:34:41Z-
dc.date.available2023-09-07T10:34:41Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16117-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία- Σχολή γεωτεχνικών επιστημών- Τμήμα γεωπονίας, 2020 (α/α 12047)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΕλιάel
dc.subjectΚαλλιέργειαel
dc.subjectΕλαιοδέντροel
dc.subjectΘρούμπαel
dc.subjectΒιολογική καλλιέργειαel
dc.titleΣύγκριση βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας ελιάς στη Σάμοel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.identifier.secondary12047-
heal.dateAvailable2023-09-07T10:35:41Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Γεωπονίαςel
heal.publicationDate2020-09-01-
heal.bibliographicCitationΚλουκιώτης, Σ. (2020).Σύγκριση βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας ελιάς στη Σάμο (Πτυχιακή εργασία). ΔΙΠΑΕel
heal.abstractΗ ανάγκη της σύνδεσης της ελαιοκαλλιέργειας με την περιβαλλοντική πολιτική για αειφόρο ανάπτυξη της γεωργίας, καθιστά τη μελέτη όλων των στοιχείων και παραγόντων που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι ελαιοπαραγωγοί για την ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς στην Ελλάδα απαραίτητη. Η βιοκαλλιέργεια είναι η μέθοδος, που στοχεύει στην παραγωγή προϊόντων άριστης ποιότητας απαλλαγμένων από χημικά συστατικά που επηρεάζουν την υγεία και περιορισμό της μόλυνσης εδάφους, νερού και αέρα. Η παρούσα μελέτη αναφέρεται στη σύγκριση συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας ελιάς, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στο Νομό της Σάμου. Τα στοιχεία που αναφέρονται, συλλέχθηκαν από γεωπόνους και ελαιοπαραγωγούς του νησιού, καθώς και από ανάλογους κρατικούς φορείς (Γεωργική Υπηρεσία Σάμου, ΕΛΣΤΑΤ, FAOStatistic) με την βοήθεια της αντίστοιχης βιβλιογραφίας. Αρχικά δίνονται κάποιες πληροφορίες για την ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας παγκοσμίως αλλά και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην βιολογική και συμβατική καλλιέργεια ελιάς στη Σάμο. Στην προσπάθεια να γίνει σύγκριση της συμβατικής με την βιολογική καλλιέργεια στη Σάμο αναφέρονται καλλιεργητικές πρακτικές, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε πρακτικής. Τέλος αναφέρονται οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους παραγωγούς για την επιλογή του συστήματος καλλιέργειας καθώς και της ποικιλίας που θα παραχθεί.el
heal.advisorNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΣχολή Γεωτεχνικών Επιστημών – Τμήμα Γεωπονίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPagesσελ. 63-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΚΛΟΥΚΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ 2).docΠτυχιακή εργασία11.11 MBMicrosoft WordView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16117
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.