Η ανάγνωση και κατανόηση της διατροφικής ετικέτας ως αποτέλεσμα βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων (Bachelor thesis)

Καραίσκος, Αλέξανδρος/ Παρανγκόνι, Αντζέλο/ Τσαβέλη, Ελευθερία - Φανή


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΚαραίσκος, Αλέξανδροςel
dc.contributor.authorΠαρανγκόνι, Αντζέλοel
dc.contributor.authorΤσαβέλη, Ελευθερία - Φανή
dc.date.accessioned2023-09-05T09:27:53Z-
dc.date.available2023-09-05T09:27:53Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16043-
dc.descriptionΠτυχιακή Εργασία - Σχολή Επιστημών Υγείας- Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας, 2020 (α/α 12461)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΔιατροφική ετικέταel
dc.subjectκοινωνικοί παράγοντεςel
dc.subjectβιολογικοί παράγοντεςel
dc.subjectυγιεινή διατροφήel
dc.titleΗ ανάγνωση και κατανόηση της διατροφικής ετικέτας ως αποτέλεσμα βιολογικών και κοινωνικών παραγόντωνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασία
heal.identifier.secondary12461-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Επιστημών Υγείας- Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίαςel
heal.publicationDate2020-10-30-
heal.bibliographicCitationΚαραίσκος, Α., Παρανγκάνι, Α., Τσαβέλη, Ε. (2020) Η ανάγνωση και κατανόηση της διατροφικής ετικέτας ως αποτέλεσμα βιολογικών και κοινωνικών παραγόντων (Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδοςel
heal.abstractΣκοπός: Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να διαπιστωθεί ο τρόπος που διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την ανάγνωση και χρήση της διατροφικής ετικέτας από τους καταναλωτές και η σύγκριση των αποτελεσμάτων με τηνυπάρχουσα βιβλιογραφία. Μεθοδολογία: Στην αρχή έγινε βιβλιογραφική επισκόπηση του θέματος.Ακολούθησε η συλλογή του δείγματος (1200 καταναλωτές), για την ανάλυση του οποίου εφαρμόστηκαν περιγραφική ανάλυση και στατιστικοί έλεγχοι x2 και AN.O.VA., για να διαπιστωθούν πιθανές συσχετίσεις επιλεγμένων παραμέτρων. To επίπεδο σημαντικότητας ήταν 0.05 και η στατιστική ανάλυση έγινε με τη βοήθεια του στατιστικού πακέτου I.B.M. Statistical Package for the Social Sciences, (S.P.S.S.) V20. Αποτελέσματα: Η ανάγνωση της διατροφικής ετικέτας, όταν ένα τρόφιμο αγοράζεται για πρώτη φορά, επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία και τη μόρφωση των καταναλωτών. Η ανάγνωση της σύστασης σε μεγαλοσυστατικά των τροφίμων εξαρτάται από το μορφωτικό επίπεδο, ενώ η ανάγνωση των μικροσυστατικών και των διατροφικών ισχυρισμών εξαρτάται από το φύλο. Προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για υγιεινή διατροφή σε σχέση με τους άνδρες, καθώς και ότι το μορφωτικό επίπεδο επηρεάζει σημαντικά τον τρόπο διατροφής των ανθρώπων. Συμπεράσματα: Χρειάζεται ακόμη περισσότερο εκτεταμένη μελέτη, για να συσχετιστεί και να διαπιστωθεί η επιρροή διαφόρων παραγόντων στην ανάγνωση, κατανόηση και χρήση της διατροφικής ετικέτας Αν η χρήση της γίνει περισσότερο αποτελεσματική και αξιοποιείται από μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών, αυτό θα συμβάλλει στη μείωση των ασθενειών που σχετίζονται με την διατροφή.el
heal.advisorNameΚυρανάς, Ευστράτιοςel
heal.committeeMemberNameΚυρανάς, Ευστράτιοςel
heal.academicPublisherΣχολή Επιστημών Υγείας- Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages139 σελ.-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16043
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.