Η αναδρομή στην ιστορία του μακιγιάζ και κοσμητολογική προσέγγιση καλλυντικών προιόντων. (Bachelor thesis)

Χαλβατζή, Δήμητρα/ Σβουρδάκου, Ηλιάνα


Η τέχνη του μακιγιάζ έχεις τις ρίζες της θαμμένες βαθιά στον χρόνο. Με την παρούσα πτυχιακή εργασία θα επικεντρωθούμε στην εξέλιξη του μακιγιάζ στον 20ο αιώνα, ενός αιώνα που χαρακτηρίστηκε από πληθώρα μεταβολών και εξελίξεων. Η εξέλιξη της μόδας, η βιομηχανική επανάσταση και ειδικότερα της χημικής βιομηχανίας, η ανάπτυξη των καλλυντικών σε συνδυασμό με την προσαρμογή των τεχνών σε ένα ρηξικέλευθο και αντικομφορμιστικό 20ο αιώνα, όπως ο κινηματογράφος, η φωτογραφία ο χορός, το θέατρο, άνοιξαν νέους ορίζοντες στην τέχνη του μακιγιάζ. Όμως κατά τη διάρκεια αυτής της πορείας, η αλόγιστη χρήση των προϊόντων του μακιγιάζ καθώς και η χρήση μη εγκεκριμένων συστατικών, επέφεραν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Τέλος παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο κόσμος τον 20ο αιώνα, η ανάπτυξη της κοσμητολογικής βιομηχανίας όπως και η εξέλιξη και η βελτίωση των πρακτικών εφαρμογών του μακιγιάζ, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το μακιγιάζ αποτελεί ανάγκη και θα υπάρχει στο διηνεκές.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας-Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας πρώην Αισθητικής και Κοσμητολογίας
Keywords: Μακιγιάζ;ιστορικό;αιώνες;τοξικότητα;προϊόντα μακιγιάζ;μόδα
Description: Πτυχιακή εργασία-Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας-Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας πρώην Αισθητικής και Κοσμητολογίας, 2021 (α/α12570)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16012
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΤΕΛΙΚΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ (1).pdf4.81 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/16012
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.