Διερεύνηση της οικονομικότητας της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς στο Δήμο Νέας Προποντίδας (Bachelor thesis)

Λυμπερίδης, Αργύρης


Η εκπόνηση της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αναζήτηση πληροφοριών, σχετικά με την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Νομό Χαλκιδικής. Η εργασία χωρίζεται σε 3 θεωρητικά μέρη σε κάθε ένα από τα οποία αναλύεται η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και παρατίθεται και ένα ερευνητικό μέρος στο οποίο διερευνάται η οικονομικότητα της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς. Πιο συγκεκριμένα: Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ελιάς και δίνονται ορισμένα στοιχεία για την καλλιέργειά της. Επίσης, αναφέρονται οι διάφορες ποικιλίες ελιών που παράγονται στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιείται λεπτομερής ανάλυση της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς. Παρουσιάζονται το ποιές είναι οι ιδανικές εδαφοκλιματικές συνθήκες και απαιτήσεις για την καλλιέργεια ελιάς, εκθέτονται οι εχθροί και οι ασθένειες της ελιάς και δίνεται το νομοθετικό πλαίσιο και ευρωπαϊκοί κανονισμοί που ισχύουν σήμερα. Ακόμα, γίνεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή της βιοκαλλιέργειας στη χώρα μας. Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται η βιοκαλλιέργεια της ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής και περιγράφονται αναλυτικά η γεωγραφική θέση και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής. Επιπλέον, αναφέρονται ορισμένα στοιχεία για την βιολογική καλλιέργεια στην Ελλάδα και τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή όπως επίσης αναφορά γίνεται και στις καλλιεργητικές τεχνικές που αποσκοπούν στην προστασία και αποδοτικότητα των ελαιόδεντρων. Τέλος το ερευνητικό μέρος πραγματοποιήθηκε με σκοπό την συλλογή πληροφοριών για την οικονομικότητα της βιολογικής καλλιέργειας της ελιάς στο Νομό Χαλκιδικής.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα αγροτικής ανάπτυξης και διοίκησης επιχειρήσεων
Keywords: Βιολογική καλλιέργεια;Ελιά;Φυτοπροστασία;Έδαφος;Κλάδεμα;Θερμοκρασία
Description: Πτυχιακή εργασία- Σχολή τεχνολόγων γεωπόνων- Τμήμα αγροτικής ανάπτυξης και διοίκησης αγροτικών επιχειρήσεων, 2020 (α/α 12089)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15966
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15966
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.