Εφαρμογές laser στην αποτρίχωση (Bachelor thesis)

Φίλιππα, Ελισάβετ


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να ενημερώσει τον αναγνώστη σχετικά με τα laser αποτρίχωσης. Τα laser στον χώρο της αισθητικής εδραιώθηκαν την τελευταία δεκαετία. Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που αποτελεί συχνά πρόβλημα στην ψυχολογία τόσο των γυναικών, όσο και των αντρών. Για την σωστή χρήση των laser και για το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η γνώση της ανατομίας των τριχών και του δέρματος, των σταδίων ζωής της τρίχας, την συμπεριφορά της ακτίνας στο δέρμα, των φωτότυπων. Παρουσιάζονται τα διαφορετικά είδη των laser πουχρησιμοποιούνται στην αποτρίχωση, καθώς επίσης και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που αυτά έχουν. Δεν είναι δυνατόν όλα τα μηχανήματα laser αποτρίχωσης να μπορούν να αντιμετωπίσουν με την ίδια επιτυχία την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε όλους τους τύπους δέρματος. Στο σύγγραμμα αναφέρονται όλα τα προβλήματα υγείας και οι καταστάσεις που αποτελούν αντενδείξεις για την χρήση των laser αποτρίχωσης. Τα laser είναι ικανά να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές τόσο στους οφθαλμούς, όσο και στο δέρμα. Στο κείμενο αναφέρονται όλες οι κινήσεις και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται πριν, κατά την διάρκεια και μετά την θεραπεία με laser, με στόχο την αποφυγή των εν λόγω επιπλοκών. Είναι σημαντικό να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους που πραγματοποιούνται θεραπείες αποτρίχωσης με laser, να συμπληρώνεται ιστορικό για κάθε πελάτη πριν την έναρξη των συνεδριών, να παρέχονται οδηγίες σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να τελέσει το άτομο πριν και μετά την θεραπεία. Ο συγκεκριμένος τρόπος αποτρίχωσης, αποτελεί από τους πλέον πιο μόνιμους τρόπους απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων τριχών του προσώπου και του σώματος σε σχέση με άλλες μεθόδους αποτρίχωσης που χαρακτηρίζονται από παροδικότητα. Η αποτελεσματικότητα των laser αποτρίχωσης εξαρτάται από τον φωτότυπο του δέρματος, το χρώμα των τριχών, την συχνότητα των θεραπειών και το στάδιο ζωής που βρίσκεται η τρίχα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας (πρώην Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας)
Keywords: τρίχα;δέρμα;laser;αποτρίχωση;αισθητική;τρίχωμα
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Επαγγελματιών Υγείας & Πρόνοιας – Τμήμα Αισθητικής & Κοσμητολογίας,2021 (α/α 12487)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15930
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15930
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.