Μείωση των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων με έμφαση στις συσκευασίες : διεύρυνση σχετικά με τη συμπεριφορά των φοιτητών (Bachelor thesis)

ΜΕΛΙΣΣΗ, ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜΕΛΙΣΣΗ, ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
dc.date.accessioned2023-07-18T12:49:43Z-
dc.date.available2023-07-18T12:49:43Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15809-
dc.rightsDefault License-
dc.subjectσπατάλη τροφίμωνel
dc.subjectαπόβλητα τροφίμωνel
dc.subjectεφοδιαστική αλυσίδαel
dc.subjectαπώλεια τροφίμωνel
dc.subjectσυσκευασίαel
dc.subjectαπορρίμματαel
dc.titleΜείωση των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων με έμφαση στις συσκευασίες : διεύρυνση σχετικά με τη συμπεριφορά των φοιτητώνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασία
heal.identifier.secondary12597-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή επιστημών υγείας/ Τμήμα επιστημών διατροφής και διαιτολογίαςel
heal.publicationDate2021-04-04-
heal.bibliographicCitationΜελίσση ,Α. (2021)Μείωση των οικιακών απορριμμάτων τροφίμων με έμφαση στις συσκευασίες : διεύρυνση σχετικά με τη συμπεριφορά των φοιτητών(πτυχιακή εργασία). ΔΙΠΑΕel
heal.abstractΤο μεγαλύτερο μέρος της σπατάλης των τροφίμων πραγματοποιείται κυρίως στα νοικοκυριά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής ήταν η μελέτη της συμπεριφοράς των φοιτητών του τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας σχετικά με τα οικιακά απορρίμματα των τροφίμων με έμφαση στις συσκευασίες, έχοντας στόχο την πρόταση πιθανόν λύσεων για την αντιμετώπιση του. Για τον σκοπό αυτό, βασικό εργαλείο διερεύνησης αποτέλεσε το ερωτηματολόγιο το οποίο διανεμήθηκε ηλεκτρονικά στους συμμετέχοντες. Οι ερωτήσεις του ερωτηματολογίου έγιναν μετά από μελέτη άλλων ερωτηματολογίων που αφορούσαν κυρίως την καταναλωτική στάση του δείγματος και τις γνώσεις-αντιλήψεις του σχετικά με τα απορρίμματα τροφίμων. Τα δεδομένα επεξεργάστηκαν στο λογισμικό πακέτο SPSS και οι αναλύσεις έγιναν μέσω ελέγχου ανεξαρτησίας χ2, ελέγχου t-test και ελέγχου ανάλυσης διακύμανσης. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν έδειξαν πως το 45,1% του δείγματος γνώριζε απόλυτα για το φαινόμενο σπατάλης τροφίμων και πως το 77,9% αυτού ένιωθε πως έκανε σπατάλη όταν πετούσε κάποιο τρόφιμο, νιώθοντας βάρος στην συνείδηση του. Δεδομένου λοιπόν πως μέρος του δείγματος διατηρεί ουδέτερη στάση απέναντι στο πρόβλημα συμπεραίνεται πως η ενημέρωση για την μείωση της σπατάλης τροφίμων θα συνεισφέρει σημαντικά στην έρευνα. Προκειμένου να επεκταθεί η έρευνα γύρω από το φαινόμενο της σπατάλης των τροφίμων θα ήταν χρήσιμο, είτε να διερευνηθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ώστε να ενισχυθούν τα δεδομένα που αφορούν τη Ελλάδα, είτε να πραγματοποιηθεί εφαρμόζοντας παρέμβαση ώστε να μετρηθεί η επίδραση της επιμόρφωσης στην αντιμετώπιση του φαινομένου.el
heal.advisorNameΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗel
heal.committeeMemberNameΚΑΡΑΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ
heal.academicPublisherΣχολή Επιστηών Υγείας/ Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages106-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15809
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.