Εφαρμογή μεσοθεραπείας για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας (Bachelor thesis)

Επιφάνιου, Μαρία/ Καζάκου, Νικολέτα - Δήμητρα/ Κουντουρίδη, Μαρία


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάδειξη του προβλήματος της κύτταρίτιδας που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες και η εφαρμογή μεσοθεραπείας ως τρόπος αντιμετώπισης της. Η δυνατότητα εξάλειψης της από επαγγελματίες δίνει λύση στο πρόβλημα. Η γυναικοειδής λιποδυστροφία ή αλλιώς γνωστή ως κυτταρίτιδα είναι μια φλεγμονή των κυτταρικών ιστών. Δημιουργείται από διαταραχές του λιπώδους ιστού όπου τα κύτταρα υφίστανται υπερτροφία ή πολλαπλασιασμό. Είναι μια πολυπαραγοντική κατάσταση, καθώς η δημιουργία της επηρεάζεται κυρίως από το κυκλοφορικό σύστημα και τις ορμόνες. Για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας το αρχικό στάδιο είναι να εξαληφθούν οι επιβαρυντικοί παράγοντες οι οποίοι ενισχύουν την εμφάνιση της. Πιο συγκεκριμένα με υγιεινή διατροφή, άσκηση και χρήση καλλυντικών προϊόντων μπορεί να βελτιωθεί η κλινική εικόνα της κυτταρίτιδας. Επιπλέον υπάρχουν πάρα πολλές επεμβατικές και μη επεμβατικές θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας που εφαρμόζονται από επαγγελματίες για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων. Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια θεραπεία αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας η οποία θα αναλυθεί στην παρούσα πτυχιακή εργασία. Η συγκεκριμένη θεραπεία αφορά την έγχυση μείγματος από διάφορες ουσίες, όπως βιταμίνες, εκχυλίσματα φυτών και φαρμακευτικά προϊόντα στο δέρμα. Τα μέσα έγχυσης του μείγματος γίνονται με βελόνες, πιστόλι, ιοντοφόρηση, τροχό και στυλό με ακίδες. Στην μεσοθεραπεία οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται ανάλογα με το βάθος διείσδυσης είναι ενδοεπιδερμική, ενδοδερμική που διαχωρίζεται ανάλογα με το βάθος στο χόριο σε popular, nappage, point to point και η ενδοϋποδερμική. Τέλος, η μεσοθεραπεία πέρα από την θεραπεία της κυτταρίτιδας αποτελεί μέσο και για άλλες αισθητικές και ιατρικές παθήσεις καθώς βελτιώνει την κατάσταση τους. Η εφαρμογή μεσοθεραπείας στην κυτταρίτιδα σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες μεγιστοποιούν το ποσοστό επιτυχίας στην βελτίωση της ως και την εξάλειψη της.
Institution and School/Department of submitter: Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας (Πρώην Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας)
Keywords: κυτταρίτιδα;μεσοθεραπεία;θεραπείες;δέρμα;υγιεινή διατροφή;βελόνες
Description: Πτυχιακή Εργασία - Σχολή Επαγγελματιών Υγείας & Πρόνοιας - Τμήμα Αισθητικής και Κοσμετολογίας, 2021 (α/α 12498)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15781
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΠΤΥΧΙΑΚΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΤΕΛΙΚΗ.pdf2.21 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15781
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.