Το λιανικό εμπόριο τροφίμων στην Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της κρίσης (Bachelor thesis)

Χατζηθεοχάρη, Ναυσικά


Η παρούσα εργασία μελετάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιλέχτηκε ο κλάδος του λιανικού εμπορίου τροφίμων για περαιτέρω ανάλυση. Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της εργασίας είναι να καταγράψει βασικές πληροφορίες, όπως τα χαρακτηριστικά και η συμβολή τους στην ελληνική οικονομία, αλλά και την δεκαετή εξέλιξη τους. Η έρευνα που υπάρχει στο τέταρτο κεφάλαιο της εργασίας εξετάζει τις επιπτώσεις και τα εμπόδια που έρχονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες μέσα στην κρίση, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες προέβησαν ώστε να επιβιώσουν. Το συμπέρασμα είναι ότι οι πωλήσεις και η ρευστότητα των επιχειρήσεων επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό και ότι αν και έγιναν ενέργειες για την αύξηση των πωλήσεων και τη μείωση εξόδων, οι επιχειρηματίες ανταποκρίνονται με δυσκολία στις υποχρεώσεις τους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης / Τμήμα Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων
Keywords: Επιχειρήσεις;Λιανεμπόριο;Έρευνα;Εμπόριο;Τρόφιμα;Θεσσαλονίκη;Οικονομική κρίση
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων, 2020 (α/α 11953)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15762
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15762
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.