Τα δικαιώματα των επιβατών των αεροπορικών εταιριών στην Ε.Ε (Bachelor thesis)

Δήμου, Κυριακή


Το 1903, οι αδερφοί Wright βοήθησαν την ανθρωπότητα στην κατάκτηση των ουρανών πραγματοποιώντας την πρώτη επίσημη πτήση. Η εφεύρεση του αεροπλάνου έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο διεξαγωγής των μεταφορών, καθώς η ταχύτητα και η άνεση που προσφέρει έχουν ‘’μειώσει τις αποστάσεις μεταξύ των ανά τον κόσμο προορισμών‘’. Τα πλεονεκτήματα αυτά έχουν εξελίξει τις αερομεταφορές σε έναν από τους πλέον ελκυστικούς επιχειρηματικούς κλάδους. Πράγματι, οι αεροπορικές εταιρείες πρωταγωνιστούν όχι μόνο στον τομέα των μεταφορών, αλλά και ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας. Τα τελευταία 20 χρόνια σημειώθηκε επανάσταση των μετακινήσεων με όλους τους τρόπους μεταφοράς. Ανταποκρινόμενη στο γεγονός αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε μέτρα ώστε να διασφαλίσει ένα ελάχιστο επίπεδο προστασίας των επιβατών στους τέσσερις τρόπους μαζικών μεταφορών: αεροπορικές, σιδηροδρομικές, πλωτές και λεωφορειακές. Οι τουρίστες και οι επισκέπτες πρέπει να επωφελούνται, σύμφωνα το διεθνές δίκαιο και τις εθνικές νομοθεσίες από την ελευθερία των μετακινήσεων εντός των χωρών τους και από το ένα μέρος στο άλλο,σε συμφωνία με το άρθρο 13 της οικουμενικής διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .Θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε σημεία διαμετακόμισης (transit) και παραμονής, καθώς επίσης πολιτιστικούς και κοινωνικούς χώρους χωρίς να υπόκεινται σε υπερβολικές διατυπώσεις ή διακρίσεις.(Στέφανος Γ. Καραγίαννης -Γεώργιος Στ. Έξαρχος -Αθήνα 2006) Ειδικότερα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που έχει τεράστια τουριστική βιομηχανία, όπου οι τουρίστες συνεχίζουν να εισρέουν και να εκρέουν, τα δικαιώματα των επιβατών αερομεταφορών έχουν αυξημένο ενδιαφέρον. Η πρόοδος στις αερομεταφορές που έχει σημειωθεί στην χώρα μας είναι σημαντική, και διέπεται από πνεύμα εκσυγχρονισμού και συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική των αεροπορικών εταιρειών. Μάλιστα, τα τελευταία είκοσι χρόνια διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια της Ευρώπης, με τον εθνικό της αερομεταφορέα να βρίσκεται σε πολύ υψηλή θέση για την ποιότητα των υπηρεσιών τους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης -Τμήμα Διοίκηση Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Keywords: Ευρωπαϊκή Ένωση;Αεροπορικές Εταιρείες;Επιβάτες;Η Σύμβαση του Μόντρεαλ;Αεροσκάφος;Γ.Ο.Μ (Γενικοί Όροι Μεταφοράς)
Description: Πτυχιακή Εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης -Τμήμα Διοίκηση Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2020 (α/α 11914)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15726
Appears in Collections:Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15726
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.