Η Χρήση εργαλείων Social Media Markrting στις Β2Β πωλήσεις (Bachelor thesis)

Παπαδόπουλος, Δημήτριος


Στα πλαίσια της παρούσας πτυχιακής εργασίας, αναλύεται η εφαρμογή των social media ως εργαλεία στρατηγικής marketing των επιχειρήσεων στο Β2Β εμπόριο. Προτού, όμως, περάσουμε στο κυρίως θέμα, παρουσιάζονται ορισμένες έννοιες κριτικές για το social media marketing. Αρχικά, παρουσιάζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ορίζεται η σύνδεσή τους με τις επιχειρήσεις και αναλύονται οι κατηγορίες τους και κάποιες από τις κύριες πλατφόρμες τους. Επίσης, ορίζονται το social media marketing και δύο βασικά στοιχεία που περιλαμβάνει, το Web 2.0 και το e-Word-of-Mouth. Παρουσιάζονται ο τρόπος ανάπτυξης στρατηγικής marketing μέσω των κοινωνικών δικτύων και δύο μελέτες περιπτώσεων, όπου εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη στρατηγική στο χονδρικό εμπόριο. Στη συνέχεια, γίνεται μία εισαγωγή στις πωλήσεις στο χονδρικό εμπόριο, αναλύοντας τις έννοιες, τα χαρακτηριστικά, τις μεθόδους και τις τεχνικές των Β2Β πωλήσεων. Επίσης, παρουσιάζεται το marketing στις Β2Β αγορές, καθώς και οι διάφορες στρατηγικές που χρησιμοποιούνται στο χώρο αυτό. Έπειτα, γίνεται αναφορά στους διάφορους τρόπους χρήσης των εργαλείων μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις Β2Β επιχειρήσεις, στις στρατηγικές που αναπτύσσονται μέσω αυτών και στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που δύναται να προκύψουν από τη χρήση τους. Στο τελευταίο τμήμα της εργασίας παρουσιάζεται η μελέτη του social media marketing στις ελληνικές Β2Β επιχειρήσεις. Αναλύονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθει στο πλαίσιο της εργασίας και καταλήγουμε σε συμπεράσματα για την εφαρμογή του social media marketing στις ελληνικές εταιρείες.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκηση και οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και τουρισμού
Keywords: Social Media;Μάρκετινγκ;Πωλήσεις;Χονδρικό Εμπόριο;Εμπόριο;Επιχειρήσεις
Description: Πτυχιακή Εργασία- Σχολή Οικονομίας - Διοίκησης και Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού, 2020 (α/α 11915)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15724
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15724
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.