Sales in Tourism (Bachelor thesis)

Αμαραντίδης, Νικόλαος


Ο τουρισμός είναι ένα σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο που γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη στις μέρες μας. Είναι ίσως η μεγαλύτερη παγκόσμια βιομηχανία σήμερα, αντιπροσωπεύοντας το 10% - 12% του Παγκόσμιου Ακαθάριστου Προϊόντος. Σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες ανά την υφήλιο ο τουρισμός είναι ένας από τους κυριότερους τομείς της οικονομίας, αν όχι ο κυριότερος, με διάφορες επιπτώσεις σε μια κοινωνία. Αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς κλάδους σε διεθνές επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, από το τέλος των εχθροπραξιών του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και έπειτα υπήρξε κυριολεκτικά θεαματική, έχοντας ως αποτέλεσμα να συγκροτεί σήμερα τη μεγαλύτερη βιομηχανία στο κόσμο, την τουριστική βιομηχανία, η συμβολή της οποίας στην ανάπτυξη ή μεγέθυνση των οικονομιών πολλών χωρών, δεν επιδέχτηκε αμφισβητήσεις . Όμως παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η ανάπτυξη του τουρισμού σε μια χώρα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει πανάκια για την επίλυση οικονομικών προβλημάτων της και όχι μόνο. Εκτός όμως από οικονομικές επιδράσεις, η ανάπτυξη του τουρισμού σε ορισμένο τόπο και χρόνο ασκεί και άλλες επιδράσεις, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντολογικές. Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα μια οικονομική δραστηριότητα η οποία με τον κατάλληλο χειρισμό, είναι ικανή να αποφέρει σημαντικά ωφελήματα στις οικονομίες, τόσο των ανεπτυγμένων χωρών όσο και των αναπτυσσόμενων. Ο τουρισμός σε διεθνή επίπεδο ελέγχεται από τις ανεπτυγμένες οικονομικά και τουριστικά χώρες, οι οποίες ασκούν επιρροή και ταυτόχρονα διαμορφώνουν την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών καθώς και την κίνηση των τουριστικών ροών παγκοσμίως .
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας
Keywords: Τουρισμός στην Ελλάδα;Τουρισμός σε παγκόσμια κλίμακα;Sales in Tourism;Τουρισμός Υγείας;Μάρκετινγκ
Description: Πτυχιακή Εργασία- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ,2020(α/α 11916)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15707
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες




 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15707
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.