Πράσινες Εφαρμογές στα Ξενοδοχεία Ελλάδος (Bachelor thesis)

Γεώργιος, Ανδρεάδης


Ο τουρισμός είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς παγκοσμίως. Ωστόσο, από καιρό θεωρείται ως έναν μη βιώσιμο τομέα εξαιτίας του παρόντα αντίκτυπου και ανάπτυξης (Weeden, 2002). Ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που μεταφέρονται κάθε μέρα, ασκούν υπερβολικά μεγάλη πίεση στο φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον των χωρών προορισμού (Wu and Teng, 2011). Οι λειτουργίες του ξενοδοχείου μπορεί να προκαλέσουν υπερκατανάλωση νερού, ενέργειας και πρώτων υλών που οδηγούν στην καταστροφή των ακτών και των δασών. Έχει προηγουμένως υποστηριχθεί ότι υπάρχουν αρκετοί πελάτες που αναζητούν ξενοδοχεία που ακολουθούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον (Manaktola and Jauhari, 2007, Han et al., 2010),και ότι οι καταναλωτές ανταμείβουν μια ηθική εταιρεία μέσω της προθυμίας τους να πληρώσουν περισσότερα για ηθικά προϊόντα (Mintel, 1999; Laroche, et al., 2001). Αυτοί οι καταναλωτές μπορεί να χαρακτηριστούν ως ηθικοί καταναλωτές όσον αφορά την συμπεριφορά τους. Η ηθική κατανάλωση σε σχέση με τον ξενοδοχειακό τομέα θεωρείται συνήθως θετική. Ωστόσο, αυτός ο τύπος ηθικής κατανάλωσης μπορεί επίσης να είναι αρνητικός , σε βάρος του ξενοδοχείου (μποϊκοτάζ ενάντια στις ανήθικες ξενοδοχειακές πρακτικές).(Customers’ Ethical Behaviors towards Hotels). Καθώς η ώθηση για βιωσιμότητα στη φιλοξενία και την τουριστική βιομηχανία αναπτύσσεται, οι διαχειριστές φιλοξενίας αντιμετωπίζουν αποφάσεις σχετικά με περιβαλλοντικές δράσεις, επιχειρηματική δεοντολογία, και την κοινωνική ευθύνη, ενώ πρέπει να διασφαλίσουν τη βιώσιμη οικονομική επιτυχία της ιδιοκτησίας τους (Molina-Azorin et al.2009).Λόγω της υψηλής παγκόσμιας ορατότητας της φιλοξενίας, η βιομηχανία έχει τη δυνατότητα να εξοικονομήσει εκατομμύρια δολάρια στρέφοντας προς την οικολογία. Μια πρόκληση για τους εμπόρους ξενοδοχείων είναι να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση για τις επιθυμίες των πελατών όσο αφορά τις πράσινες εναλλακτικές λύσεις κατανάλωσης(Han, Hsu, και Lee 2009). Μια βαθύτερη κατανόηση των οικολογικών καταναλωτών μπορεί να οδηγήσει τους οργανισμούς να σχεδιάσουν πιο αποτελεσματικά πράσινα προγράμματα και στρατηγικές (Han et al., 2011, Rundle-Thiele, Paladino και Apostol 2008). Οι διαχειριστές ξενοδοχείων μπορούν να ωφεληθούν στρατηγικά με την κατανόηση των φιλικών προς το περιβάλλον συμπεριφορών που αναπτήσουν οι πελάτες τους, (Han et al., 2011)
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού
Keywords: Ελλάδα;Ξενοδοχεία;Τουρισμός;Οικολογική συνήδειση;Καταναλωτές;Γαλάζια Σημαία
Description: Πτυχιακή Εργασία- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού,2020(α/α 11917)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15705
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15705
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.