Βιολογική καλλιέργεια κηπευτικών θερμοκηπίου στο νομό Ρεθύμνου (Bachelor thesis)

Ματζορακης, Σταύρος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜατζορακης, Σταύροςel
dc.date.accessioned2023-04-26T11:16:24Z-
dc.date.available2023-04-26T11:16:24Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15663-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών σπουδών - Τμήμα Γεωπονίας (α/α 11848)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΒιολογική καλλιέργειαel
dc.subjectΘερμοκήπιοel
dc.subjectΡέθυμνοel
dc.subjectΆνθηel
dc.subjectΚαρπόςel
dc.subjectΤομάταel
dc.titleΒιολογική καλλιέργεια κηπευτικών θερμοκηπίου στο νομό Ρεθύμνουel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.identifier.secondary11848-
heal.dateAvailable2023-04-26T11:17:24Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Γεωτεχνικών σπουδών - Τμήμα Γεωπονίαςel
heal.publicationDate2020-02-27-
heal.bibliographicCitationΜατζοράκης, Σ. (2020). Βιολογική καλλιέργεια κηπευτικών θερμοκηπίου στο νομό Ρεθύμνου (Πτυχιακή εργασία). ΔΙΠΑΕ.el
heal.abstractΗ συγκεκριμένη μελέτη πραγματοποιήθηκε με στόχο να τονίσει τη σημαντικότητα της βιολογικής καλλιέργειας διαφόρων κηπευτικών και συγκεκριμένα της τομάτας, μελιτζάνας και του μαρουλιού στο νομό Ρεθύμνου. Αρχικά προσδιορίστηκε η έννοια της βιολογικής καλλιέργειας. Αναφέρθηκαν οι κώδικες ορθής γεωργικής πρακτικής και κανονισμοί που διέπουν τη βιολογική γεωργία. Παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση η βιολογική της καλλιέργεια, δηλαδή η ήπια, φιλική προς το περιβάλλον καλλιέργεια, η οποία δε χρησιμοποιεί χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Τόσο η τοματοκαλλιέργεια όσο και οι άλλες δύο καλλιέργειες είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα μας αλλά για κάποιες χώρες του εξωτερικού. Το φιλικό κλίμα του Ρεθύμνου ευνοεί την ανάπτυξη των καλλιεργειών αυτών δίνοντας άριστη ποιότητα και υψηλή παραγωγή. Οι εχθροί των καλλιεργειών που αναπτύχθηκαν στην παρούσα μελέτη μπορεί να είναι έντομα, μυκητολογικές, βακτηριολογικές, ιολογικές ασθένειες, ζιζάνια, όλα όμως είναι εφικτό να αντιμετωπιστούν με εναλλακτικούς, οικολογικούς τρόπους, χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων, σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς 2092/91, 834/2007 και 998/2008, που ορίζουν τα επιτρεπόμενα σκευάσματα.el
heal.abstractThe purpose of this study was to highlight the importance of organic cultivation of various vegetables, namely tomato, eggplant and lettuce in the prefecture of Rethymnon. The concept of organic farming was initially defined. Codes of good agricultural practice and regulations governing organic farming were mentioned. Its organic crop, namely the mild, environmentally friendly crop, which does not use chemical pesticides and fertilizers, is in high demand. Both tomato cultivation and the other two crops are very important for our country but for some countries abroad. The friendly climate of Rethymnon favors the development of these crops giving excellent quality and high production. The enemies of the crops developed in this study may be insects, fungi, bacteriological, viral diseases, weeds, but all can be treated in alternative, ecological ways, without the use of pesticides, always in accordance with regulations 2092/91, 834 / 2007 and 998/2008, defining the authorized formulations.en
heal.advisorNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΣχολή Γεωτεχνικών σπουδών - Τμήμα Γεωπονίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPagesσελ.66-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
πτυχιακή-μελέτη-Ματζοράκης Σταύρος.pdfΠτυχιακή εργασία1.89 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15663
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.