Αγορά βιολογικών φρούτων και λαχανικών (Bachelor thesis)

Παπαδόπουλος, Ιάκωβος/ Κριεζή, Ελένη/ Φουτζιτζή, Βασιλική


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΠαπαδόπουλος, Ιάκωβοςel
dc.contributor.authorΚριεζή, Ελένηel
dc.contributor.authorΦουτζιτζή, Βασιλικήel
dc.date.accessioned2023-04-25T14:52:44Z-
dc.date.available2023-04-25T14:52:44Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15656-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμού,2020 (α/α 11986)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΒιολογικά φρούταel
dc.subjectΒιολογικά λαχανικάel
dc.subjectBIOFRESHen
dc.subjectΈρευνα Μάρκετινγκel
dc.subjectΒιολογική Γεωργίαel
dc.subjectIFOAM (Διεθνή Ομοσπονδία των Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας)en
dc.titleΑγορά βιολογικών φρούτων και λαχανικώνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.identifier.secondary11986-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμούel
heal.publicationDate2020-07-16-
heal.bibliographicCitationΠαπαδόπουλος, Κριεζή, Φουτζιτζή (2020) . Αγορά βιολογικών φρούτων και λαχανικών (Πτυχιακή εργασία). ΔΙΠΑΕel
heal.abstractΗ ποιότητα των προϊόντων αποτελεί σημαντικό ζήτημα που απασχολεί μεγάλο αριθμό καταναλωτών στις μέρες μας. Η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού και οι απαιτήσεις τους για υγιεινά και απαλλαγμένα από χημικές ουσίες τρόφιμα, τους έχει οδηγήσει προς τα βιολογικά προϊόντα. Τόσο στη διεθνή αγορά, όσο και στην Ελλάδα, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα καθώς οι καταναλωτές δείχνουν την αμφιβολία τους όσον αφορά την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων, αφού έχουν συνειδητοποιήσει πως οι διατροφικές τους συνήθειες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία τους. Η παρούσα εργασία αποτελείται από δύο μέρη, στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τα γενικά χαρακτηριστικά της βιολογικής γεωργίας και ειδικότερα των βιολογικών προϊόντων, η διαδικασία παραγωγής και πιστοποίησής τους και τέλος αναφέρονται οι διαφορές μεταξύ συμβατικών και βιολογικών προϊόντων. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας, μελετάμε τις πεποιθήσεις των καταναλωτών σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα. Πιο αναλυτικά μελετάμε τις συμπεριφορικές πεποιθήσεις τους και ποια πιστεύουν πως θα είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα από την αγορά και κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Συνεχίζουμε μελετώντας τις κοινωνικές πεποιθήσεις των καταναλωτών και ειδικότερα το πώς πιστεύουν οι ίδιοι ότι ο περίγυρός τους αντιδρά στην αγορά βιολογικών προϊόντων και κλείνοντας το δεύτερο μέρος της εργασίας μας μελετάμε τις πεποιθήσεις ελέγχου που βασίζονται σε συνθήκες ή παράγοντες που βοηθούν ή αποτρέπουν τους καταναλωτές να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο κομμάτι των καταναλωτών που επιλέγει να αγοράσει βιολογικά προϊόντα, στρέφεται στην ενέργεια αυτή διότι θεωρεί πως τα προϊόντα αυτά βελτιώνουν την υγεία τους όντας λιγότερο επεξεργασμένα, και υποστηρίζουν πως είναι πιο φρέσκα από τα συμβατικά. Ωστόσο, μεγάλο πρόβλημα σύμφωνα με τους καταναλωτές, αποτελούν τα περιορισμένα σημεία πώλησης βιολογικών προϊόντων, καθώς επίσης και η αμφιβολία σχετικά με την πιστοποίηση τους. Επιπρόσθετα, η τιμή των βιολογικών προϊόντων αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την αγορά τέτοιων προϊόντων. Ωστόσο, ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς παραβλέπει την ίσως υψηλότερη τιμή και επενδύει στην καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας.el
heal.advisorNameΔελησταύρου, Αντωνίαel
heal.committeeMemberNameΔελησταύρου, Αντωνίαel
heal.academicPublisherΣχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ και Τουρισμούel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages69 σελ.-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15656
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.