Η βιολογική Καλλιέργεια της ακτινιδιάς στο νομό Άρτας (Bachelor thesis)

Γιώτης, Ιωάννης


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓιώτης, Ιωάννηςel
dc.date.accessioned2023-04-25T12:04:58Z-
dc.date.available2023-04-25T12:04:58Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15651-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Γεωπονίας (α/α 11854)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΒιολογική παραγωγήel
dc.subjectΠιστοποίηση, βιολογικό ακτινίδιοel
dc.subjectΒιολογικό ακτινίδιοel
dc.subjectΆρταel
dc.subjectOrganic Production - Certificationen
dc.subjectOrganic Kiwi of Artaen
dc.titleΗ βιολογική Καλλιέργεια της ακτινιδιάς στο νομό Άρτας
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.identifier.secondary11854-
heal.languageel-
heal.accessaccount-
heal.recordProviderΣχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Γεωπονίαςel
heal.publicationDate2020-02-27-
heal.bibliographicCitationΓιώτης, Ι. (2020). Η βιολογική Καλλιέργεια της ακτινιδιάς στο νομό Άρτας ( Πτυχιακή εργασία). ΔΙΠΑΕ.el
heal.abstractΑφορμή για την παρούσα εργασία που θα ασχοληθεί µε το θέµα της βιολογικής καλλιέργειας του φυτού της ακτινιδιάς και ειδικότερα στο Νομό Άρτας είναι η αυξανόµενη παραγωγή ακτινιδίων στον ελλαδικό χώρο, σε συνδυασµό µε την είσοδο στην ελληνική αγορά, την τελευταία δεκαετία ιδίως, των βιολογικών φρούτων και λαχανικών. Για την καλύτερη διερεύνηση και ανάλυση του θέµατος, κρίθηκε σκόπιµο να χωριστεί η εργασία σε πέντε (5) κεφάλαια. Στο πρώτο µέρος θα αναλυθεί η βιολογική καλλιέργεια σαν σύνολο, εξετάζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις της, παρουσιάζεται το νοµοθετικό πλαίσιο και η σύνδεση του µε την Ευρωπαϊκή νοµοθεσία ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην αµειψισπορά, στη χλωρή λίπανση και στη συγκαλλιέργεια. Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στη βιολογική καλλιέργεια και στην εφαρµογή της στο φυτό της ακτινιδιάς γενικότερα καθώς και στην καλλιέργεια. Αναλύονται θρεπτικά συστατικά, οι τρόποι πολλαπλασιασµού, ο διαχωρισµός τους µε βάση το χρώµα της σάρκας τους οι απαιτούµενες κλιµατολογικές και εδαφικές συνθήκες καθώς και ανάλυση των απαραίτητων εφαρµογών λίπανσης. Στο τέλος του κεφαλαίου, παρουσιάζονται οι κυριότεροι εχθροί της ακτινιδιάς και οι συνιστώμενοι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται διερεύνηση της Διοικητικής και Γεωργοοικονομικής κατάστασης του Ν. Άρτας που αφορούν την Οριοθέτηση τα οικολογικά χαρακτηριστικά τη Διοικητική Διαίρεση - Γεωγραφική κατανομή της καλλιέργειας ακτινιδίου για το νομό Άρτας. Επίσης παρουσιάζονται στατιστικά στοιχεία που αφορούν τα εδάφη καλλιέργειας σε ολόκληρο τον νομό Άρτας. Ακολουθεί το τέταρτο κεφάλαιο για το κόστος εγκατάστασης και παραγωγής της βιολογικής ακτινιδιάς και στο πέμπτο κεφάλαιο στο οποίο γίνεται λόγος κυρίως για την κατεργασία, εμπορία, χρήση του βιολογικού ακτινιδίου και τέλος γίνεται αναφορά σε τοπικές επιχειρήσεις του καρπού σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο στόχος της εργασίας είναι διπλός. Από τη μια να παρουσιάσει τη βιολογική καλλιέργεια και πως αυτή βρίσκει εφαρµογή στο φυτό της ακτινιδιάς αλλά και να εισάγει γνώση για να χρησιµοποιηθεί ως αναφορά ώστε να πάει την έρευνα ένα βήµα πιο πέρα, καταγράφοντας συµπεράσµατα και αποτελέσµατα. Εκτός του θεωρητικού 4 περιεχομένου, ευελπιστώ σε μια πρόταση που τα συμπεράσματά της θα χρησιμεύσουν σε ένα καλύτερο παραγωγικό και εμπορικό µέλλον της ακτινιδιάς.el
heal.abstractThe reason for this work is the organic cultivation of the Kiwi plant, especially in the Prefecture of Arta, the growing production of kiwi in Greece and its presence in the Greek market, especially of all organic fruits and vegetables during last decade. For a better presentation, this work is divided into five (5) chapters. In the first chapter the whole organic farming, its terms and conditions are examined, the legislative framework and its links to the European legislation are presented. The second chapter deals with organic farming and its application to the kiwi plant in general, as well as to its cultivation. We analyze nutrients, multiplication ways, the separation based on the color of the flesh of the fruits, the required climatic and soil conditions as well as the necessary lubrication to be applied. At the end of this chapter, the main enemies of kiwi are presented and the recommended ways to treat them. In the third chapter τhe administrative and agro-economic situation of the Arta Prefecture is investigated as for the Demarcation, Ecological Characteristics and Administration Division - Geographical distribution of kiwi cultivation. Furthermore, statistics on cultivated soils to the entire Prefecture of Arta are presented. The fourth chapter deals with the installation and production costs of organic kiwi and the fifth chapter mainly with organic kiwi processing, marketing and use. Finally, reference to local fruit companies in Greece and abroad are referenced.. Aim of this work is twofold. On the one hand to present the organic cultivation and its application to the kiwi plant and the presentation of knowledge used as a reference to promote research, to record conclusions and results. Apart from the theoretical aspect, I hope that conclusions of this work may serve to a better productive and commercial future of kiwi. In Arta Prefectureen
heal.advisorNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΠαλάτος, Γεώργιος
heal.academicPublisherΤμήμα Γεωπονίας.el
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPagesσελ.53-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15651
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.