Βασικά στοιχεία που καθιστούν διακριτά τα λογοτεχνικά έργα από αυτά που ανήκουν στην λεγόμενη "παραλογοτεχνία (Bachelor thesis)

Συμεών, Ζαχαρίας


Η παρούσα εργασία ασχολείται με τον όρο “λογοτεχνία” και τη δυσκολία να τεθεί ένας ορισμός που να αντιπροσωπεύει τη χρήση του μέχρι το 1800 και κατόπιν θα γίνει το ίδιο με τον ορισμό της “παραλογοτεχνίας”. Στη συνέχεια θα εξεταστεί η ιστορική διαδρομή της λογοτεχνίας και της παραλογοτεχνίας, αν και η δεύτερη έχει πολύ μικρότερο χρόνο ύπαρξης, η πορεία της είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και αρκετά μεγάλη. Κατόπιν, θα μελετηθούν τα λογοτεχνικά είδη έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί από το παρελθόν μέχρι και τις μέρες του σήμερα και το ίδιο θα γίνει στην επόμενη ενότητα για τα παραλογοτεχνικά είδη, τα οποία ήταν εξ αρχής πιο συνειδητά διαμορφωμένα. Έπειτα, θα εξεταστεί το «γιατί» είναι δημοφιλής η παραλογοτεχνία, «γιατί» έγινε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αποδεκτή από το ευρύ κοινό και ποια μέσα βοήθησαν να γίνει κάτι τέτοιο. Τέλος, θα ασχοληθεί με τα κοινά στοιχεία και τις διαφορές, που προκύπτουν από τη μελέτη των δύο ειδών και θα προσπαθήσει να βρει τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα λογοτεχνικά από τα παραλογοτεχνικά έργα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Τμήμα Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης
Keywords: Λογοτεχνία;Παραλογοτεχνία;Μυθιστορήματα;Κείμενα μυστηρίου;Βυζάντιο;Ευρώπη
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Τμήμα Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, Αρχειονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης, 2020 (α/α 11997)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15631
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15631
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.