Η διερεύνηση των γνώσεων των εκπαιδευτικών των σχολείων ειδικής αγωγής σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη (Bachelor thesis)

Δεκάρα, Ευαγγελία


Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελεί μία χρόνια πάθηση, η οποία στις μέρες μας εμφανίζεται πολύ συχνά σε μικρά παιδιά και εφήβους. Η πάθηση αυτή προκαλεί πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητα των ατόμων αυτών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι, που πάσχουν από τη νόσο, και κυρίως στο σχολικό τους περιβάλλον, στο οποίο περνούν και το μεγαλύτερο χρόνο της καθημερινότητάς τους. Ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και φροντίδα του Σακχαρώδη Διαβήτη χρειάζονται παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, καθώς τα προβλήματα που έχουν ήδη στην υγεία τους και σωματικά και νοητικά επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση της νόσου. Ως εκ τούτου, σημαντικό ρόλο σε αυτό έχουν όλοι οι δάσκαλοι και ο σχολικός νοσηλευτής, που εργάζονται σε μονάδες ειδικής αγωγής. Συνεπώς πρέπει να έχουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν τις καθημερινές ανάγκες αυτών των παιδιών, αλλά και τις έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν. Σύμφωνα με αυτό, η διερεύνηση των γνώσεων των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε σχολεία Ειδικής Αγωγής είναι πολύ σημαντική, καθώς έτσι θα γνωρίσουμε το βαθμό κατά τον οποίο μπορούν να αντιμετωπίσουν το συχνό πρόβλημα του Διαβήτη.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - Τμήμα Νοσηλευτικής
Subject classification: Διαβήτης στα παιδιά
Diabetes in childern
Σχολεία ειδικής αγωγής
Special education schools
Εκπαιδευτικοί -- Αξιολόγηση των
Teachers -- Rating of
Παιδιά με αναπηρίες
Children with disabilities
Σχολική νοσηλευτική
School nursing
Keywords: σακχαρώδης διαβήτης;diabetes melitus;ειδική αγωγή;special education;ειδικά σχολεία;special education schools;εκπαιδευτικοί;teachers
Description: Διπλωματική εργασία - Σχολή Επιστημών Υγείας - Τμήμα Νοσηλευτικής - Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στη Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη, 2019 (α/α 11563)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15410
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Δεκάρα Τελικό.pdf1.37 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15410
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.