Σύγκριση βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας ελιάς στην Κρήτη (Bachelor thesis)

Στρατιδάκης, Λάμπρος


Στην πτυχιακή αυτή εργασία θα δούμε την προέλευση της ελιάς, το ιστορικό της ελιάς, τι σημασία είχε η ελιά τα αρχαία χρόνια πέραν από τις διατροφικές ιδιότητες. Θα κάνουμε σύγκριση της συμβατικής καλλιέργειας με την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς στην Κρήτη. Επιπροσθέτως θα δούμε ποιες ασθένειες και ποια έντομα επηρεάζουν την αύξηση και ανάπτυξη της ελιάς σε όλο το φάσμα. Τρόποι αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών. Επίσης θα δούμε τις κλιματολογικές συνθήκες που απαιτεί η ελιά για να μπορέσει να δώσει την μέγιστη παραγωγή η οποία φυσικά συνεπάγεται με τον άριστο βιολογικό κύκλο του δέντρου. Θα δούμε τις καλλιεργητικές φροντίδες που χρειάζεται η ελιά, πότε πρέπει να γίνονται και με τι μεθόδους μπορούμε να φροντίσουμε τα δέντρα μας χωρίς να τα ζορίζουμε και να τα πληγώνουμε. Παράλληλα με τα παραπάνω θα δούμε σε ποιες χώρες καλλιεργείται η ελιά, ποιες είναι οι μεγαλύτερες τρεις χώρες σε παραγωγή ελαιόδεντρων, θα δούμε τα παράγωγα τις ελιάς και φυσικά θα δούμε την σχέση της ελιάς με το νερό.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών/ Τμήμα Γεωπονίας
Keywords: Μινωική εποχή;Δάκος;φυτοφάρμακα;ελαιοτριβεία;άρδευση;τυποποίηση
Description: Πτυχιακή εργασία - ΣΤΓ&ΤΤ&ΔΔ - Τμήμα Γεωπονίας,2020 (α/α 11858)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15379
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
-Στρατιδάκης.pdfΠτυχιακή εργασία1.48 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15379
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.