Ανάλυση οικονομικών στοιχειών σε συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες οίνου (Master thesis)

Σταύρου, Μαγδαληνή


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣταύρου, Μαγδαληνήel
dc.date.accessioned2022-09-12T13:20:30Z-
dc.date.available2022-09-12T13:20:30Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15303-
dc.descriptionΜεταπτυχιακή εργασία – Σχολή Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής – Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων,2018 α.α 9438el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectβιολογική – συμβατική καλλιέργειαel
dc.subjectκαλλιεργούμενες εκτάσειςel
dc.subjectπαραγωγήel
dc.subjectεισαγωγέςel
dc.subjectεξαγωγέςel
dc.subjectαριθμοδείκτεςel
dc.subjectκαλλιέργεια οίνουel
dc.subjectχρηματοοικονομική ανάλυσηel
dc.subjectorganic - conventional cultivationen
dc.subjectcultivated landen
dc.subjectproductionen
dc.subjectimportsen
dc.subjectexportsen
dc.subjectindicatorsen
dc.subjectwine growingen
dc.subjectfinancial analysisen
dc.titleΑνάλυση οικονομικών στοιχειών σε συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες οίνουel
heal.typemasterThesis-
heal.type.enMaster thesisen
heal.generalDescriptionΜεταπτυχιακή εργασίαel
heal.classificationOrganic farming--Economic aspectsen
heal.classificationΒιολογική γεωργία--Οικονομικές απόψειςel
heal.classificationWine and wine making--Economic aspectsen
heal.classificationΟίνοι και οινοποιία--Οικονομικές απόψειςel
heal.identifier.secondary9438-
heal.dateAvailable2022-09-12T13:21:30Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.publicationDate2018-02-21-
heal.bibliographicCitationΣταύρου Μ. (2018). Ανάλυση οικονομικών στοιχειών σε συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες οίνου (Μεταπτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.el
heal.abstractΑποφάσισα να ασχοληθώ με την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων του οινοποιητικού κλάδου ανάμεσα στην συμβατική και βιολογική καλλιέργεια οίνου γιατί θεωρώ ότι, οι περισσότεροι έχουν στραφεί στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στον βιολογικό τρόπο παραγωγής. Στις μέρες μας η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει κλονιστεί και αναζητούν καλύτερη ποιότητα προϊόντων και πιο ασφαλή για την υγεία τους. Όπως αναλύεται και στην παρούσα εργασία η βιολογική καλλιέργεια αποκτά όλο και περισσότερο έδαφος σε παγκόσμια κλίμακα, αν και στην Ελλάδα είναι ακόμα σε αρκετά μικρό ποσοστό. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα καλλιεργούνται πάνω από 50 καλλιέργειες, με τον οίνο να κατέχει την 6η θέση. Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις καθώς και οι εξαγωγές χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται αλλά σε μικρό επίπεδο σε σύγκριση με την συμβατική καλλιέργεια. Τα επόμενα χρόνια υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς, με κύριο πρόβλημα την μικρή αγορά διάθεσης των προϊόντων βιολογικού οίνου.el
heal.abstractI decided to deal with the analysis of the financial aspects of the winemaking industry between conventional and organic wine cultivation, because I believe that most of them have turned to the primary sector and especially to organic production. Nowadays, consumer confidence has been shaken and is looking for better quality products and safer for their health. As we have seen in this paper, organic farming is increasingly gaining ground on a global scale, although in Greece it is still quite small. Specifically, over 50 crops are cultivated in Greece with wine holding the 6th place. The area under cultivation as well as exports year by year increase but to a small extent compared to conventional farming. In the years to come, there are market prospects, with the main problem being the small market for organic wine products.en
heal.advisorNameΜαρούδας, Θεόδωροςel
heal.committeeMemberNameΜαρούδας, Θεόδωροςel
heal.academicPublisherΣχολή Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής / Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherIDteithe-
heal.numberOfPages101 σ.-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΜεταπτυχιακή εργασίαel
Appears in Collections:Μεταπτυχιακές Διατριβές

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stavrou.pdf3.65 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15303
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.