Καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην περιοχή Αμυνταίου Νομού Φλωρίνης : προβλήματα και προοπτικές (Bachelor thesis)

Μηχανίδης, Νικόλαος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜηχανίδης, Νικόλαοςel
dc.date.accessioned2022-09-05T12:05:11Z-
dc.date.available2022-09-05T12:05:11Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15239-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή τεχνολογίας γεωπονίας και τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής - Τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων, κατεύθυνση φυτικής παραγωγής , 2016 α.α 7583el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΖαχαρότευτλοel
dc.subjectΚαλλιέργειαel
dc.subjectΠροβλήματαel
dc.subjectΠροοπτικέςel
dc.subjectΦλώριναel
dc.subjectΑμυνταίοel
dc.subjectSugar beeten
dc.subjectCultivationen
dc.subjectProblemsen
dc.subjectProspectsen
dc.subjectFlorinaen
dc.subjectAmyntaioen
dc.titleΚαλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην περιοχή Αμυνταίου Νομού Φλωρίνης : προβλήματα και προοπτικέςel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.classificationΖαχαρότευτλο -- Ελλάδα -- Φλώρινα (Νομός)el
heal.classificationSugar beet -- Greece -- Florina (Perfecture)en
heal.identifier.secondaryα.α 7583-
heal.dateAvailable2022-09-05T12:06:11Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή τεχνολογίας γεωπονίας και τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής / Τμήμα τεχνολογίας γεωπονίας , κατεύθυνση φυτικής παραγωγήςel
heal.publicationDate2016-04-01-
heal.bibliographicCitationΜηχανίδης, Ν. (2016). Καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην περιοχή Αμυνταίου Νομού Φλωρίνης : προβλήματα και προοπτικές. Θεσσαλονίκη: Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.el
heal.abstractΣκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ζαχαρότευτλων, η κατάσταση αυτών στην Ελλάδα καθώς και οι προοπτικές αλλά και τα προβλήματα παραγωγής που έχει. Η καλλιέργεια και η παραγωγή ζάχαρης αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής Αγροτικής Οικονομίας. Όπως σε πολλούς τομείς, έτσι και σε αυτόν είναι απαραίτητα να γίνονται προβλέψεις. Στο πρώτο κεφάλαιο της παρούσας πτυχιακής εργασίας εξηγείται η ιστορία των ζαχαρότευτλων, οι ποικιλίες οι οποίες υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες βασικές τεχνικές που χρειάζονται για την καλλιέργεια αυτών. Το δεύτερο κεφάλαιο το οποίο είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι της παρούσας εργασίας αναφέρεται στο νομό της Φλώρινας γίνεται μια ανασκόπηση της περιοχής. Επίσης αναφέρονται ποιες ποικιλίες των ζαχαρότευτλων εντοπίζουμε στον Αμύνταιο και πως αντιμετωπίζονται οι ασθένειες των ζαχαρότευτλων. Τέλος γίνεται παρουσίαση και στους τρόπους ποτίσματος των ζαχαρότευτλων. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά για την υφιστάμενη κατάσταση των ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα αλλά και η κατάσταση σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το κεφάλαιο κλείνει με τις προοπτικές των ζαχαρότευτλων. Τέλος συνοψίζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την πτυχιακή εργασία.el
heal.advisorNameΠαλάτος , Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΣχολή τεχνολογίας γεωπονίας και τεχνολογίας τροφίμων και διατροφής / Τμήμα τεχνολόγων γεωπόνων, Κατεύθυνση φυτικής παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages65-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Michanidis_Nikolaos.pdfΜηχανίδης Νικόλαος πτυχιακή 1.85 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/15239
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.