Η εξέλιξη της βιολογικής καλλιέργειας ελιάς στην Ελλάδα από το 2006 μέχρι το 2018 (Master thesis)

Παπαδόπουλος, Κυριάκος


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΠαπαδόπουλος, Κυριάκοςel
dc.date.accessioned2022-07-19T21:33:53Z-
dc.date.available2022-07-19T21:33:53Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14999-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ,2019 (α/α 11007)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectβιολογική καλλιέργειαel
dc.subjectOrganic farmingel
dc.subjectελαιοπαραγωγοίel
dc.subjectOlive producersen
dc.subjectλάδιel
dc.subjectδιατροφήel
dc.subjectnutritionen
dc.titleΗ εξέλιξη της βιολογικής καλλιέργειας ελιάς στην Ελλάδα από το 2006 μέχρι το 2018el
heal.typemasterThesis-
heal.type.enMaster thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.classificationΕλιάel
heal.classificationOliveel
heal.classificationΒιολογική καλλιέργειαel
heal.classificationOrganic farmingen
heal.classificationΕλιά -- Βιολογική καλλιέργεια -- Ελλάδα -- Ιστορία -- 21ος αιώναςel
heal.classificationOlive -- Organic farming -- Greece -- History -- 21th centuryel
heal.identifier.secondary11007-
heal.dateAvailable2022-07-19T21:34:53Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.publicationDate2019-05-16-
heal.bibliographicCitationΠαπαδόπουλος, Κ. (2019). Η εξέλιξη της βιολογικής καλλιέργειας ελιάς στην Ελλάδα από το 2006 μέχρι το 2018.(Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδοςel
heal.abstractΠαρόλο τη δειλή είσοδο της βιολογικής γεωργίας στην χώρα μας το 1980 και τις αμφιβολίες- αμφισβητήσεις που υπήρχαν στην αρχή από τους γεωργούς- παραγωγούς, εν τέλει αποδείχθηκε μια καλή και έξυπνη εναλλακτική λύση ενάντια στην υπερβολική παραγωγή προϊόντων και της γεωργίας που δεν σεβόταν το περιβάλλον. Με την ανάπτυξη και εξέλιξη της βιολογικής καλλιέργειας στο πέρασμα των χρόνων η Ελλάδα μπήκε στην αγορά βιολογικών προϊόντων τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Ήταν επακόλουθο σε μία ελαιοπαραγωγική χώρα που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στο διεθνές εμπόριο η βιολογική γεωργία να «ακουμπήσει» και την ελαιοκαλλιέργεια. Σε αυτήν, με τη βοήθεια των καλλιεργητικών φροντίδων, την άρδευση, το κλάδεμα, τη σωστή διαχείριση εχθρών- ασθενειών και την οργανική λίπανση, παράγονται προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές. Για αυτό το λόγο η παραγωγή της βιοκαλλιέργειας της ελιάς ανέβηκε πολύ στις προτιμήσεις των γεωργών και παρά την πτώση των τελευταίων ετών φαίνεται να ξανακερδίζει τις προτιμήσεις έναντι άλλων μοντέλων γεωργίας.el
heal.advisorNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΠαλάτος, Γεώργιοςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages68-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΜεταπτυχιακή εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
PAPADOPOULOS.pdf2.17 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14999
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.