Οι απόψεις των καταναλωτών σχετικά με τη διατροφική επισήμανση των τροφίμων (Bachelor thesis)

Αμπαρά, Μιχαέλα/ Νταλέ, Αικατερίνη


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΑμπαρά, Μιχαέλαel
dc.contributor.authorΝταλέ, Αικατερίνηel
dc.date.accessioned2022-07-17T12:40:16Z-
dc.date.available2022-07-17T12:40:16Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14988-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία -Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας,2019 (α/α 11098)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΔιατροφική ετικέταel
dc.subjectfood labelen
dc.subjectδιατροφική επισήμανσηel
dc.subjectδιατροφικοί ισχυρισμοί και ισχυρισμοί υγείαςel
dc.subjectnutritional claims and health claimsen
dc.subjectFDAen
dc.titleΟι απόψεις των καταναλωτών σχετικά με τη διατροφική επισήμανση των τροφίμωνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασία-
heal.classificationΤρόφιμα -- Επισήμανσηel
heal.classificationFood -- Labelingen
heal.classificationΚαταναλωτική συμπεριφοράel
heal.classificationConsumer behavioren
heal.classificationΚαταναλωτές -- Στάσειςel
heal.classificationConsumers -- Attitudesen
heal.identifier.secondary11098-
heal.dateAvailable2022-07-17T12:41:16Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.publicationDate2019-07-02-
heal.bibliographicCitationΑμπαρά, Μ. (2019). Οι απόψεις των καταναλωτών σχετικά με τη διατροφική επισήμανση των τροφίμων. (Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδοςel
heal.bibliographicCitationΝταλέ, Α. (2019). Οι απόψεις των καταναλωτών σχετικά με τη διατροφική επισήμανση των τροφίμων. (Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδοςel
heal.abstractΣΚΟΠΟΣ: Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η σχέση των καταναλωτών με την διατροφική ετικέτα των τροφίμων. ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ: Τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα ήταν ανώνυμα ερωτηματολόγια τα οποία μοιράστηκαν σε 800 άτομα με τέτοιον τρόπο, ώστε κατά το δυνατόν το δείγμα να γίνει πιο αντιπροσωπευτικό και αμερόληπτο, με σκοπό τα αποτελέσματα να είναι ακριβή και αντιπροσωπευτικά του γενικού πληθυσμού. Τα ερωτηματολόγια αποτελούνταν από 33 ερωτήσεις ανοιχτού και κλειστού τύπου και ήταν διαιρεμένα σε 2 ενότητες. Η πρώτη αναφέρεται σε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία των ερωτηθέντων, ενώ η δεύτερη στη γνώμη, τις γνώσεις καθώς και την επιρροή της διατροφικής ετικέτας στα άτομα της έρευνας. Ο πληθυσμός στον οποίο απευθύνονται ήταν άνδρες και γυναίκες σε ένα εύρος ηλικιών 18 μέχρι και 70 ετών. Τα αποτελέσματα της έρευνας επεξεργάστηκαν στο πρόγραμμα excel, ενώ η στατιστική ανάλυση τους έγινε με την βοήθεια του προγράμματος ΙΒΜ S.P.S.S. STATISTICS V.20 και των στατιστικών μεθόδων Χ 2 test και Fisher. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Η ανάγνωση των διατροφικών ετικετών καθώς και η αγορά των τροφίμων επηρεάζεται από το φύλο, την ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο, ενώ δεν υπήρχε επίδραση από το μηνιαίο εισόδημα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Η εκπαίδευση επηρεάζει θετικά τη χρήση της ετικέτας και οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν τις διατροφικές ετικέτες από τους άνδρες και τους ηλικιωμένους. Η ηλικία μπορεί να συσχετιστεί με τη χαμηλότερη ικανότητα επεξεργασίας των ηλικιωμένων και το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι έχουν την τάση να κατανοούν τις ετικέτες σε μικρότερο βαθμό.el
heal.abstractOBJECTIVES: In this thesis , we study the relationship of consumers with food label. METHOD: The tool used in research was anonymous questionnaires, which were shared in 800 people in such a way that the sample is as representative and impartial as possible, in order for the results to be accurate and representative of the general population. The questionnaires consist of 33 questions of open and close types and were divided into 2 sections. The first section refers to information about the personal data of respondents, while the second section to the opinion, knowledge and the influence of the nutrition label to people in the research. The target population was male and female in a range of 18 to 70 years of age. The results of the research were edited in the Excel program, while their statistical analysis was done with the help of IBM S.P.S.S. STATISTICS V.20 program and the statistical methods Χ 2 test and Fisher. RESULTS: The reading of food labels as well as the food market is influenced by gender, age and educational level, while there was no impact on monthly economic income CONCLUSIONS: Education has a positive influence on the use of the label and women are more likely to use dietary labels than men and the elderly. The the final result in terms of age may be associated with a lower processing capacity of the elderly and the fact that older people tend to perceive less understandable labelsen
heal.advisorNameΚυρανάς, Ευστράτιοςel
heal.committeeMemberNameΚυρανάς, Ευστράτιοςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages109-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
AMPARA-NTALE.pdf3.05 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14988
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.