Διερεύνηση των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών μιας αγροτικής περιοχής κατά το έτος 2018.Η περίπτωση του Νικομηδινού Θεσσαλονίκης (Bachelor thesis)

Ζαντκούλ, Ευαγγελία


Η παρούσα εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια των προπτυχιακών μου σπουδών στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής για την αποπεράτωση της πτυχιακής εργασίας. Στόχος είναι η μελέτη των καταναλωτικών δαπανών μιας αγροτικής περιοχής κατά το έτος 2018. Η περίπτωση του Νικομηδινού Θεσσαλονίκης. Η καταναλωτική κουλτούρα στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο ισχυρές συνιστώσες που επηρεάζουν τα άτομα και τις ομάδες. Αν και τα μοντέλα καταναλωτικής συμπεριφοράς και πρόθεσης αγοράς συνεχίζουν να επικρατούν κατά την έρευνα και πρακτική του μάνατζμεντ, δεν μπορούν να αποδώσουν την πλήρη εικόνα του προαναφερθέντος φαινομένου. Επίσης οι καταναλωτές λειτουργούν σε ένα δυναμικό και πολύ μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το οποίο απαιτεί την επανεξέταση των προθέσεων αγοράς και καταναλωτικής συμπεριφοράς από χρόνο σε χρόνο. Η μελέτη αποσκοπεί στην καταγραφή των χαρακτηριστικών της αγοράς, όσον αφορά τη σχέση με τον καταναλωτή. Εν κατακλείδι επιχειρείται μια εκτίμηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς των κατοίκων του χωρίο Νικομηδινού Θεσσαλονίκης ως προς τις καταναλωτικές τους δαπάνες. Για την επίτευξη αυτής της μελέτης, η μεθοδολογία της εργασίας στηρίχτηκε στην συλλογή δεδομένων μέσα από την βιβλιογραφική ανασκόπηση αλλά και μέσα από επίσημους διαδικτυακούς τόπους. Η εργασία αποτελείται από 3 κεφάλαια, με αρχικό στόχο την θεωρητική ανάλυση του θέματος και τέλος την παρουσίαση της έρευνας και των αντίστοιχων αποτελεσμάτων.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Subject classification: Οικιακή οικονομία, Αγροτική -- Ελλάδα -- Νικομηδινό (Θεσσαλονίκη)
Home economics, Rural -- Greece -- Nikomidino (Thessaloniki)
Κόστος και βιοτικό επίπεδο --- Ελλάδα -- Νικομηδινό (Θεσσαλονίκη)
Cost and standard of living -- Greece -- Nikomidino (Thessaloniki)
Κατανάλωση (Οικονομική) -- Έρευνα
Consumption (Economics) -- Research
Keywords: Καταναλωτικές δαπάνες;Consumer spending;καταναλωτική συμπεριφορά;consumer behavior;χαρακτηριστικά αγοράς;market characteristics;Ελληνικό Καταναλωτικό Πρότυπο;Greek Consumer Standard
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής , 2019 (α/α 11081)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14985
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZANTKOUL.pdf2.19 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14985
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.