Αστική γεωργία: Η περίπτωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Bachelor thesis)

Νάτσιος, Κωνσταντίνος


με τη μορφή του Δημοτικού λαχανόκηπου έως κοινωνική δομή, στους πολίτες ενός αστικού κέντρου. Παρουσιάζονται πρακτικές αστικής γεωργίας σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, παρουσιάζεται η αστική γεωργία στις χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MADRE. Ως περιοχή έρευνας επιλέχθηκε ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών της ΠΕ Θεσσαλονίκης, ο οποίος συμμετέχει στο παραπάνω πρόγραμμα. Σκοπός της εργασίας είναι η διερεύνηση της λειτουργίας του συγκεκριμένου Δημοτικού λαχανόκηπου και τα αποτελέσματα της χρήσης του στους συμμετέχοντες. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε έρευνα μέσω ερωτηματολογίου στους δικαιούχους κηπαρίων και μέσω συνεντεύξεων στους υπεύθυνους γεωπόνους του Δήμου. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από 20 Φεβρουαρίου 2019 μέχρι 31 Μαρτίου 2019 σε 62 δικαιούχους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ενασχόληση με τον Δημοτικό λαχανόκηπο είναι πολύ ευχάριστη για τους δικαιούχους, βελτιώνει τη ζωή τους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο και έχει ενσωματωθεί πλήρως στην καθημερινότητά τους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Subject classification: Αστική γεωργία
Urban agriculture
Αστική γεωργία -- Ελλάδα -- Θεσσαλονίκη
Urban agriculture -- Greece -- Thessaloniki
Keywords: Αστική Γεωργία;Urban agriculture;Πρόγραμμα Madre;Madre Programm;Αστικοί λαχανόκηποι;urban vegetable gardens;Δήμος Νεάπολης - Συκεών Θεσσαλονίκης;Municipality of Neapoli-Sykies(Thessaloniki)
Description: Πτυχιακή εργασία, Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων,2019 (α/α 11019)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14980
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
NATSIOS.pdf3.95 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14980
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.