Η επιβίωση των οικογενειών επιχειρήσεων στην κρίση, μελέτη της επιχείρησης MARBLE SACHANAS (Bachelor thesis)

Μαντζουκίδου, Ιωάννα


Ο οικογενειακές επιχειρήσεις είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Στην χώρα μας πολλές μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση της κρίσης και τώρα απολαμβάνουν την επιτυχία τους. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολήθηκε με την μελέτη της περίπτωσης μιας οικογενειακής επιχείρησης της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, της εταιρείας Marble Sachanas S.A. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τα μέλη αυτών των επιχειρήσεων είναι και μέλη της ίδια οικογένειας. Φαίνεται πως αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι και το κλειδί για την επιτυχία τους. Ο τρόπος λειτουργίας τους, οι στόχοι τους, η αντιμετώπιση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν στοιχεία στα οποία επίσης διαφοροποιούνται από τις άλλες. Η κρίση αποτέλεσε βραχνά για τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά έχει ενδιαφέρον το πως κατάφεραν οι περισσότερες από αυτές να επιβιώσουν.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Keywords: Οικογενειακή επιχείρηση;Οικονομική κρίση;Συγκριτικά πλεονεκτήματα;Στρατηγική;Διοίκηση
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Οικονομίας και Διοίκησης - Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων,2020 (α/α 11753)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14965
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Publication date: 2020-01-18
Bibliographic citation: Μαντζουκίδου, Ι. (2020) ατα : Η επιβίωση των οικογενειακών επιχειρήσεων στην κρίση, μελέτη της επιχείρησης MARBLE SACHANAS (Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
Abstract: Ο οικογενειακές επιχειρήσεις είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας. Στην χώρα μας πολλές μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση της κρίσης και τώρα απολαμβάνουν την επιτυχία τους. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολήθηκε με την μελέτη της περίπτωσης μιας οικογενειακής επιχείρησης της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση, της εταιρείας Marble Sachanas S.A. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τα μέλη αυτών των επιχειρήσεων είναι και μέλη της ίδια οικογένειας. Φαίνεται πως αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι και το κλειδί για την επιτυχία τους. Ο τρόπος λειτουργίας τους, οι στόχοι τους, η αντιμετώπιση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν στοιχεία στα οποία επίσης διαφοροποιούνται από τις άλλες. Η κρίση αποτέλεσε βραχνά για τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά έχει ενδιαφέρον το πως κατάφεραν οι περισσότερες από αυτές να επιβιώσουν.
Advisor name: Βαλάχης, Σωτήριος
Examining committee: Βαλάχης, Σωτήριος
Publishing department/division: Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Publishing institution: ihu
Number of pages: 78
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14965
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.