Η χρήση τις εφοδιαστικής αλυσίδας στους ανθρωπιστικούς οργανισμούς (Bachelor thesis)

Καρατζόγλου, Βικτωρία


Η προπτυχιακή αυτή εργασία αναφέρεται στην χρησιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, συγκεκριμένα από την πλευρά των ανθρωπιστικών οργανισμών. Ο πιο ευρέως διαδεδομένος σκοπός της εφοδιαστικής αλυσίδας είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους και η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων. Καθώς όμως αναφερόμαστε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ο ορισμός αυτός παίρνει διαφορετικές διαστάσεις διατηρώντας ως κοινό παράγοντα την μείωση του κόστους που εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό θέμα και για τους ανθρωπιστικούς οργανισμούς, και προσθέτοντας επιπλέον στόχους όπως την άμεση ανταπόκριση στις πληγείσες περιοχές, την διευκόλυνση μεταφοράς και αποθήκευσης αγαθών που βρίσκονται σε έλλειψη και άλλους πολλούς για τους οποίους θα κάνουμε αναφορά παρακάτω. Στην παρούσα εργασία θα μελετηθούν οι τρόποι με τους οποίους γίνεται η χρήση της εφοδιαστικής αλυσίδας από πραγματικούς ανθρωπιστικούς οργανισμούς. Επιπλέον θα απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους οργανισμούς αυτούς, σχετικά με τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν τα άτομα που συμμετέχουν στις διαδικασίες εφοδιασμού, τα μέσα που χρησιμοποιούνται κατά την λειτουργία της ανθρωπιστικής αλυσίδας εφοδιασμού, την σχέση που έχουν με την τεχνολογία και άλλα. Μέσω τις συλλογής των απαντήσεων επισημαίνονται οι ομοιότητες και οι διαφορές των οργανισμών που έχουν ως κοινό έργο την διάσωση των ευπαθών πληθυσμών, ενώ ταυτόχρονα γίνονται αντιληπτές οι διάφορες μορφές που μπορεί να πάρει η ανθρωπιστική αλυσίδα εφοδιασμού ανάλογα με τα πρότυπα και τον χαρακτήρα του κάθε οργανισμού.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Λογιστικής και Πληροφοριακών Συστημάτων
Keywords: Εφοδιαστική αλυσίδα;Ανθρωπιστικοί οργανισμοί;Επιχειρήσεις;Μείωση κόστους;Ανθρωπιστικοί οργανισμοί
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Λογιστικής και Πληροφοριακών συστημάτων, 2020 (α/α 11758)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14960
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες




 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14960
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.