Οργάνωση και διοίκηση Food and Beverage σε ξενοδοχεία πολυτελείας (Bachelor thesis)

Στεφανίδης, Κωνσταντίνος/ Δολόπικος, Στέφανος


This thesis was carried out to examine and present the food industry (Food & Beverage) in Luxury hotels, in terms of content as well as human resources surrounding it. We designed the areas of activity of F & B Management and the organization of this section. We also mention the relevant, which participating in the management of F & B and their influence on it. Additionally, we have emphasized the design of aims to create goals in F & B as well as their modes of action to achieve them. We presented examples of the composition and culinary management (menu), and the costing of materials and pricing. All the above summarized a number of conclusions and findings, thus giving a complete conclusion of the functioning of the food supply. This project lets through authoritative sources and results to present to the general public but even in business the modern form of gastronomy and ways of organization and management on it.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Subject classification: Hotel restaurants
Εστιατόρια ξενοδοχείων
Restaurant management
Διαχείριση εστιατορίου
Food service management
Διοίκηση επισιτιστικών υπηρεσιών
Keywords: επισιτισμός;γαστρονομία;ξενοδοχεία πολυτελείας;food & beverage;management
Description: Πτυχιακή εργασία – Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας – Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων , 2018 (α/α 9596)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14941
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία.
Subject classification: Hotel restaurants
Εστιατόρια ξενοδοχείων
Restaurant management
Διαχείριση εστιατορίου
Food service management
Διοίκηση επισιτιστικών υπηρεσιών
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Publication date: 2018-03-25
Bibliographic citation: Στεφανίδης Κ., Δολόπικος Στ.(2018).Οργάνωση και διοίκηση Food and Beverage σε ξενοδοχεία πολυτελείας. Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Abstract: Αυτή η πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε με σκοπό να εξετάσει και να παρουσιάσει τον επισιτιστικό κλάδο ( Food & Beverage ) σε ξενοδοχεία πολυτελείας , όσον αφορά το περιεχόμενο του καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό που το περικλείει. Σχεδιάσαμε με σαφήνεια τους τομείς δραστηριοποίησης του F&B Management καθώς και την οργάνωση του τμήματος αυτού. Αναφέρουμε επίσης τους αρμόδιους που συμμετέχουν στη διοίκηση του F&B και την προσφορά τους πάνω σε αυτό. Επιπροσθέτως, τονίσαμε τον σχεδιασμό που έχει ως σκοπό τη δημιουργία στόχων στο F&B καθώς επίσης και τους τρόπους δράσης για την επίτευξη αυτών. Παρουσιάσαμε με παραδείγματα τη σύνθεση και διαχείριση εδεσματολογίου( menu), και την κοστολόγηση των υλικών και την τιμολόγησή τους. Όλα τα παραπάνω τα συνοψίζουμε σε μια σειρά συμπερασμάτων και ευρημάτων, δίνοντάς έτσι μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη λειτουργία του επισιτισμού. Η εργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα μέσω έγκυρων πηγών και αποτελεσμάτων να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό αλλά ακόμη και στο επιχειρηματικό την σύγχρονη μορφή της γαστρονομίας και τους τρόπους οργάνωσης και διοίκησης πάνω σε αυτή.
This thesis was carried out to examine and present the food industry (Food & Beverage) in Luxury hotels, in terms of content as well as human resources surrounding it. We designed the areas of activity of F & B Management and the organization of this section. We also mention the relevant, which participating in the management of F & B and their influence on it. Additionally, we have emphasized the design of aims to create goals in F & B as well as their modes of action to achieve them. We presented examples of the composition and culinary management (menu), and the costing of materials and pricing. All the above summarized a number of conclusions and findings, thus giving a complete conclusion of the functioning of the food supply. This project lets through authoritative sources and results to present to the general public but even in business the modern form of gastronomy and ways of organization and management on it.
Advisor name: Κουταλής, Αστέριος
Examining committee: Κουταλής, Αστέριος
Publishing department/division: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Publishing institution: teithe
Number of pages: 76 σ.
Appears in Collections:Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14941
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.