Ανασκόπηση της διατροφικής αξίας των κυριότερων εμπορικών ψαριών (Bachelor thesis)

Γιαννάκα, Άννα


Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓιαννάκα, Άνναel
dc.date.accessioned2022-07-02T18:58:40Z-
dc.date.available2022-07-02T18:58:40Z-
dc.identifier.urihttp://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14899-
dc.descriptionΠτυχιακή εργασία - Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας, 2019 (α/α 11131)el
dc.rightsDefault License-
dc.subjectΕλληνικά ψάριαel
dc.subjectGreek fishen
dc.subjectω-3 λιπαρά οξέαel
dc.subjectn-3 fatty acidsen
dc.subjectμέταλλαel
dc.subjectmineralsen
dc.subjectδιατροφική αξίαel
dc.subjectnutritional valueen
dc.titleΑνασκόπηση της διατροφικής αξίας των κυριότερων εμπορικών ψαριώνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.generalDescriptionΠτυχιακή εργασίαel
heal.classificationFishes -- Greece -- Compositionen
heal.classificationΨάρια -- Ελλάδα -- Σύνθεσηel
heal.classificationFatty acids in human nutritionen
heal.classificationΛιπαρά οξέα στην ανθρώπινη διατροφήel
heal.identifier.secondary11131-
heal.dateAvailable2022-07-02T18:59:40Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΣχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.publicationDate2019-07-25-
heal.bibliographicCitationΓιαννάκα, Ά. (2019). Ανασκόπηση της διατροφικής αξίας των κυριότερων εμπορικών ψαριών. (Πτυχιακή εργασία). Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδοςel
heal.abstractΤα ψάρια είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την διατροφή του ανθρώπου και αποτελούν βασικό συστατικό της Μεσογειακής διατροφής. Η κατανάλωση τους θεωρείται απαραίτητη για την επίτευξη μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, καθώς είναι γνωστό ότι έχουν αρκετά ευεργετικά χαρακτηριστικά. Οι διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφική σύσταση ψαριών των ελληνικών θαλασσών είναι πολύ περιορισμένες. Η κατά προσέγγιση σύνθεση των ειδών εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η εποχή, ο τρόπος συντήρησης και αποθήκευσης, η μέθοδο επεξεργασίας, κά. Όλα τα είδη που μελετήθηκαν βρέθηκε ότι αποτελούσαν πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Θεωρούνται επίσης, πλούσια πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, εικοσιπενταοϊκού (EPA) και εικοσιδιεξανοϊκού οξέος (DHA), με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο.el
heal.abstractFish are an important constituent of the human diet and form one of the main part of Mediterranean diet. Their consumption is considered necessary to achieve a healthy and balanced diet, as they are known of their several beneficial characteristics. Available information on fish nutrition in the Greek seas is very limited. Approximate composition of species depends on many factors such as season, way of maintenance and storage, processing method, etc. All species studied were found to be a source of proteins of high biological value. They are also considered to be a rich source of n-3 fatty acids, eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), with low energy contenten
heal.advisorNameΚοκοκύρης, Λάμπροςel
heal.committeeMemberNameΚοκοκύρης, Λάμπροςel
heal.academicPublisherΣχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherIDihu-
heal.numberOfPages42-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
GIANNAKA.pdf1.87 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14899
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.