Κανάλια Διανομής Στον Τουριστικό Κλάδο (Bachelor thesis)

Καλλιμάνης, Πέτρος-Παναγιώτη


Ο τουρισμός είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος ψυχαγωγίας, ειδικά στον Δυτικό Κόσμο ενώ παράλληλα αποτελεί μια πολύ μεγάλη βιομηχανία και σημαντικότατη πηγή εσόδων για τις τουριστικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο τουρισμός για την χώρα μας είναι ένας από τους σημαντικότερους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας. Από την δεκαετία του 90 και μετά υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη του τουριστικού φαινομένου κάνοντας την τουριστική βιομηχανία μια από τις πιο μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου. Οι παράγοντες εκείνοι που συνέβαλαν σε αυτήν την ανάπτυξη ήταν κατά κύριο λόγο η αύξηση του εισοδήματος των ανθρώπων, ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή τους για διακοπές και ξεκούραση ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ιδιαίτερα στα αεροπλάνα. Έναν όμως μεγάλο ρολό στην ανάπτυξη του τουρισμού όμως έπαιξαν και τα κανάλια διανομής του τουριστικού προϊόντος. Τα κανάλια διανομής στον τουρισμό λειτουργούν ως μεσάζοντες ανάμεσα στους προμηθευτές του τουριστικού προϊόντος και τους τουρίστες, φέρνοντας σε επαφή το προϊόν με τον μελλοντικό αγοραστή του. Οι tour operator, οι ταξιδιωτικοί χονδρέμποροι, τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, η χρήση πολλαπλών συστημάτων - καναλιών διανομής – κρατήσεων θα προωθήσουν και θα πουλήσουν το τουριστικό προϊόν στον υποψήφιο καταναλωτή. Στην παρούσα εργασία θα εντοπίσουμε και θα αναλύσουμε την δυνατότητα ανάπτυξης που δίνουν τα κανάλια διανομής στον τουριστικό κλάδο.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας =Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών
Keywords: Τουρισμός;Κανάλια Διανομής;Τουριστικός κλάδος;Tουριστικό προϊόν;Αγορά
Description: Πτυχιακή εργασία =Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας =Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, 2020 (α/α 11769)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14889
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14889
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.