Λογιστική παρακολούθηση και τεχνοοικονομική ανάλυση γεωργικής εκμετάλλευσης της περιφερειακής ενότητας Γρεβενών (Bachelor thesis)

Σεργίνη, Κλεονίκης


Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, παρουσιάζεται η διαδικασία της λογιστικής παρακολούθησης και η τεχνοοικονομική ανάλυση μιας γεωργικής εκμετάλλευσης φυτικής παραγωγής στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Ο κύριος στόχος της εργασίας είναι η καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων της εκμετάλλευσης, όπως, επίσης και ο υπολογισμός των οικονομικών αποτελεσμάτων και των τεχνοοικονομικών δεικτών της, τα οποία οδηγούν σε συμπεράσματα σχετικά με την οικονομικότητα, την αποδοτικότητα και της βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στα πρώτα κεφάλαια της εργασίας, αναφέρονται η έννοια, το περιεχόμενο, οι σκοποί και οι μέθοδοι της γεωργικής λογιστικής, καθώς, επίσης και μερικά περιγραφικά στοιχεία γα την περιφερειακή ενότητα Γρεβενών. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα περιουσιακά στοιχεία, οι λογαριασμοί των κλάδων της γεωργικής εκμετάλλευσης και πραγματοποιείται λογιστική παρακολούθηση και απογραφή. Επιπλέον, υπολογίζονται και σχολιάζονται λεπτομερώς τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης. Τέλος, αναλύονται οι τεχνοοικονομικοί δείκτες της, με βάση τους οποίους καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η γεωργική εκμετάλλευση παρουσιάζει υψηλές δαπάνες παραγωγής και οι οποίες ελαχιστοποιούν το κέρδος της.
Institution and School/Department of submitter: ΣΤΓ&ΤΤ&ΔΔ - Τμήμα Γεωπονίας
Keywords: Λογιστική παρακολούθηση;Γεωργική εκμετάλλευση;Κλάδοι παραγωγής;Ανθρώπινη εργασία;Δαπάνες παραγωγής;Ακαθάριστη πρόσοδος
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14832
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14832
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.