Η επίδραση της ξηρασίας και της αλατότητας στην αύξηση και την ανάπτυξη του μελισσόχορτου σε διαφορετικά υποστρώματα (Bachelor thesis)

Λεονταρίδου, Ελένη


Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της αύξησης και της ανάπτυξης φυτών μελισσόχορτου, εφόσον έχουν υποβληθεί σε διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες καταπόνησης. Πιο συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 65 φυτά τα οποία χωρίσαμε σε 7 ομάδες, 6 των 10 και 1(μάρτυρας) των 5 φυτών. Σε κάθε ομάδα εφαρμόστηκε διαφορετικός χειρισμός. Για την παρατήρηση σε ξηρασία μειώσαμε την ποσότητα του νερού (H20) στο μισό, σε 4 από τις 7 ομάδες. Για την παρατήρηση της αλατότητας προσθέσαμε 50μ Μ χλωριούχο νάτριο (NaCl), σε 4 από τις 7 ομάδες. Τέλος προσθέσαμε 3,5Mm πυρίτιο (Si), σε 3 από τις 7 ομάδες, για την παρατήρηση της συμπεριφοράς των φυτών. Οι παραπάνω συνθήκες εφαρμόστηκαν μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά, 3 φορές καθ’ όλη τη διάρκεια του πειράματος. Για την διεξαγωγή αποτελεσμάτων έγιναν παρατηρήσεις όπως ύψος φυτών σε διάφορες χρονικές στιγμές, ανάπτυξη, συγκέντρωση χλωροφύλλης. Έπειτα έγινε συλλογή φύλλων από το πάνω και το κάτω μέρος των φυτών ξεχωριστά για περαιτέρω ανάλυση των συνθηκών που τα είχαμε υποβάλλει.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Δαιτροφής - Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων
Subject classification: Μελισσόχορτα -- Επίδραση της ξηρασίας στα
Honeysuckles --Effect of drought on
Μελισσόχορτα -- Επίδραση του αλατιού στα
Honeysuckles --Effect of salt on
Keywords: Μελισσόχορτο;Honeysuckle;ξηρασία;drought;Βοτανικά χαρακτηριστικά;Botanical features;αλατότητα;salinity
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής - Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, 2019 (α/α 11355)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14761
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14761
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.