Τυποποίηση και εμπορία ελαιόκαρπου και ελαιόλαδου (Bachelor thesis)

Βλάχου, Νίκη


Η τυποποίηση των βρώσιμων προϊόντων αποτελεί κανόνα στις μέρες μας και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλομορφία ανάλογα με τις ιδιότητες του κάθε προϊόντος αλλά και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, της υγιεινής είτε αφορά το εμπόριο στην ενδοχώρα είτε αφορά το εμπόριο στο εξωτερικό. Επίσης καθώς υπάρχει ανταγωνισμός η εμφάνιση και η καλή εντύπωση της συσκευασίας θα δώσει ανάλογες ευκαιρίες στο προϊόν μας. Για την ελιά σημαντική είναι η φροντίδα της μετά τη συγκομιδή καθώς έτσι εξασφαλίζεται η συντήρηση της. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για το λάδι όπου μας ενδιαφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει να παραμείνουν αναλλοίωτα μέχρι την κατανάλωση. Προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά το εμπόριο της ελιάς και του λαδιού της είναι να μπορεί να είναι διαθέσιμη στο κοινό σε αποστάσεις αλλά και να αποθηκεύεται εύκολα υγιεινά και με σιγουριά. Έτσι λοιπόν στην εργασία αυτή αναλύουμε τους διάφορους τρόπους όπου πραγματοποιείται η τυποποίηση, τις απαιτήσεις αλλά και στη συνέχεια το σωστό εμπόριο των προϊόντων μας.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Γεωπονίας
Subject classification: Ελιά
Olive
Ελιά -- Συσκευασία
Olive -- Packaging
Ελαιόλαδο
Olive oil
Ελαιόλαδο-- Συσκευασία
Olive oil -- Packaging
Βιομηχανία ελαιόλαδου
Olive oil industry
Keywords: Ελαιόκαρπος;Olive fruit;Ελαιόλαδο;Olive oil;Τυποποίηση;Standardization;Εμπόριο;Trade
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών - Τμήμα Γεωπονίας, 2019 (α/α 11346)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14686
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14686
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.