Ελεγκτική και ανίχνευση άπατης (Bachelor thesis)

Αγκτζίδου, Άννα


Μέσα στη σύνθετη και πάρα πολύ άμεση ανάπτυξη της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας, η διαδικασία του ελέγχου και της παρακολούθησης αποκτά μια συνεχώς ανοδική σημασία. Η διαδικασία αυτή των μονάδων, οι οποίες συγκεντρώνουν τις περισσότερες φορές σημαντικό πλούτο, που είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης ακολουθίας κοινωνικών τάξεων καθίσταται στη σύγχρονη εποχή όλο και πιο επιτακτική. Ο πειρασμός για ατασθαλίες, καταχρήσεις, απόκρυψη πληροφοριών καθώς επίσης και διάφορες άλλες διαχειριστικές ανωμαλίες με κυριότερο στόχο να προσποριστούν αρκετοί άνθρωποι διάφορα οικονομικά κέρδη, είναι τεράστιος. Ταυτόχρονα, η υποχρέωση για να αποσαφηνιστούν εντελώς οι δράσεις μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού, τείνει να κάνει υποχρεωτικό τον έλεγχο από τους Ορκωτούς Λογιστές. Ακόμα, μέσα από τις καινούριες κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες αναπτύσσονται πάνω στα Διεθνή Πρότυπα Ελεγκτικής κάνουν ακόμα μεγαλύτερη την παραπάνω ανάγκη. Το μεγαλύτερο βαθμό του ελέγχου οι εταιρείες αναπτύσσουν το δικό τους λογισμικό ελέγχου ή χρησιμοποιούν εμπορικά διαθέσιμο λογισμικό . Τεράστια σημασία θα πρέπει να δοθεί και στην πλήρη οριοθέτηση των προϋποθέσεων μέσα από τα οποία υλοποιείται η συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα πάντα με το καθορισμένο περιβάλλον της κάθε εταιρίας και του οργανισμού καθώς επίσης και με τη φιλοσοφία που έχει θέσει η κάθε μια εξ αυτών. Σημαντικό γεγονός είναι και η ευθύνη η οποία απορρέει από την υπογραφή των εκθέσεων ελέγχου αλλά και η επιλογή των ορθότερων αποδεικτικών δεδομένων όπου θα υπάρξει και στήριξη του ελέγχου. Όλα αυτά θα βοηθήσουν στην ελεγκτική ανίχνευση των λογιστικών λαθών που αποτελεί και το βασικότερο ζήτημα της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Keywords: Ελεγκτικά Πρότυπα;Ανίχνευση άπατης;Λογιστική άπατη;Ελληνικά Ελεγκτικά Πρότυπα.;Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα
Description: Πτυχιακή εργασία--Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας-- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2019 (α/α 10980)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14427
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14427
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.