Ανάπτυξη λογισμικού για βοήθεια στην εκμάθηση των μαθημάτων του δημοτικού με χρήση του Adobe Edge Animate (Bachelor thesis)

Καπουκρανίδου, Χρυσοβαλάντο


Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει οδηγήσεις στην ολοένα αυξανόμενη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην καθημερινή ζωή, σε όλους τους τομείς. Μεγάλη είναι η επιρροή των νέων τεχνολογιών και στην εκπαίδευση με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολλές αλλαγές στη διαδικασία διδασκαλίας. Όλα σχεδόν τα σχολεία είναι εφοδιασμένα με υπολογιστές, οι οποίοι προσφέρουν πολλά εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα και βοηθούν τόσο τους εκπαιδευτικούς στη διεξαγωγή του μαθήματος όσο και τους μαθητές στη διαδικασία της εκμάθησης. Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες και τη διευκόλυνση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στην εκμάθηση των μαθημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η εργασία αυτή περιέχει ένα σύνολο ασκήσεων, οι οποίες παρουσιάζονται με μορφή παιχνιδιών, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό το οποίο παρουσιάζεται με μορφή animation. Με τον τρόπο αυτό η μάθηση γίνεται πιο διασκεδαστική για τους μαθητές και η διδασκαλία πιο εύκολη για τους δασκάλους. Οι τάξεις, στις οποίες αφορά η πτυχιακή εργασία είναι η τρίτη και η πέμπτη τάξη του δημοτικού Σχολείου. Το κύριο πρόγραμμα της εργασίας υλοποιήθηκε με τη χρήση του Adobe Edge Animate και των τεχνολογιών HTML5, JavaScript, CSS, και jQuery.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Μηχανικών / Τμήμα πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων
Subject classification: Λογισμικό για παιδιά -- Ανάπτυξη
Children's software -- Developement
Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια
Education, Elementary
Κινούμενα σχέδια υπολογιστή
Computer animation
Adobe Edge Animate
Keywords: Εκπαίδευση;Δημοτικό;Κινούμενα σχέδια;Λογισμικό;Education;Elementary school;Animation;Software;Adobe Edge Animate
Description: Πτυχιακή εργασία - Σχολή μηχανικών - Τμήμα μηχανικών πληροφορικής και ηλεκτρονικών συστημάτων
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14403
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14403
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.