Τα προϊόντα της μέλισσας με βάση την πρόπολη και το κερί (Bachelor thesis)

Σωτηρίου, Μαρία


Η εργασία αυτή διενεργήθηκε στην Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πτυχιακής διατριβής με θέμα « Τα προϊόντα της μέλισσας με βάση την πρόπολη και το κερί». Μια γεωργική απασχόληση με σημαντική θέση στην αγροτική οικονομία είναι αυτή της μελισσοκομίας. Όσον αφορά την χώρα μας, συνεισφέρει άμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από τα προϊόντα της. Μερικά από αυτά είναι η γύρη, το μέλι, ο βασιλικός πολτός, το δηλητήριο της μέλισσας, το κερί καθώς και η πρόπολη. Επίσης, η μελισσοκομία συμβάλλει έμμεσα στην εκμετάλλευση του γεωργικού κεφαλαίου, με τη διαδικασία της επικονίασης οπωροφόρων δέντρων και άλλων καλλιεργούμενων φυτών. Η αξία της μέλισσας και των προϊόντων της είναι αναγνωρισμένη από όλους τους επιστημονικούς φορείς που σχετίζονται με τη μελέτη και την έρευνα για τη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές έχουν δείξει ενδιαφέρον στα προϊόντα που προέρχονται από φυσικές πηγές και προάγουν την υγεία όπως, αυτά της μέλισσας. Στόχος αυτής της διατριβής είναι η παρουσίαση όλων των προϊόντων της μέλισσας δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην πρόπολη και το κερί , σχετικά με την παραγωγή και την χρήση τους από τους ανθρώπους.
Institution and School/Department of submitter: ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ &ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
Keywords: Μέλισσα;Μέλι;Κερί;Μελισσοκομία;Πρόπολη;Βασιλικός πολτός;Νέκταρ
Description: Πτυχιακή εργασία - ΣΤΓ&ΤΤ&ΔΔ - Τμήμα Γεωπονίας, 2019 (α/α 10907)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14351
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ &ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ / ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ
Publication date: 2019-03-07
Bibliographic citation: Σωτηρίου, Μ. (2019) Τα προϊόντα της μέλισσας με βάση την πρόπολη και το κερί (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Abstract: Η εργασία αυτή διενεργήθηκε στην Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πτυχιακής διατριβής με θέμα « Τα προϊόντα της μέλισσας με βάση την πρόπολη και το κερί». Μια γεωργική απασχόληση με σημαντική θέση στην αγροτική οικονομία είναι αυτή της μελισσοκομίας. Όσον αφορά την χώρα μας, συνεισφέρει άμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσα από τα προϊόντα της. Μερικά από αυτά είναι η γύρη, το μέλι, ο βασιλικός πολτός, το δηλητήριο της μέλισσας, το κερί καθώς και η πρόπολη. Επίσης, η μελισσοκομία συμβάλλει έμμεσα στην εκμετάλλευση του γεωργικού κεφαλαίου, με τη διαδικασία της επικονίασης οπωροφόρων δέντρων και άλλων καλλιεργούμενων φυτών. Η αξία της μέλισσας και των προϊόντων της είναι αναγνωρισμένη από όλους τους επιστημονικούς φορείς που σχετίζονται με τη μελέτη και την έρευνα για τη διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Τα τελευταία χρόνια οι καταναλωτές έχουν δείξει ενδιαφέρον στα προϊόντα που προέρχονται από φυσικές πηγές και προάγουν την υγεία όπως, αυτά της μέλισσας. Στόχος αυτής της διατριβής είναι η παρουσίαση όλων των προϊόντων της μέλισσας δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην πρόπολη και το κερί , σχετικά με την παραγωγή και την χρήση τους από τους ανθρώπους.
Advisor name: Κυρίτση, Σταυρούλα
Examining committee: Κυρίτση, Σταυρούλα
Publishing department/division: ΣΤΓ&ΤΤ&ΔΔ/Τμήμα Γεωπονίας
Publishing institution: teithe
Number of pages: 61 σελ.
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item. Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14351
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.