Ο σύγχρονος ρόλος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς (Bachelor thesis)

Ακρίβου, Ελένη/ Ελμαλιώτης, Αθανάσιος


Θέμα της παρούσας εργασίας είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο ρόλος που διαδραματίζει στον έλεγχο των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Μετά από διάφορα περιστατικά μη διαφανών οικονομικών συναλλαγών από διάφορες ελληνικές εταιρείες, αποκαλύφθηκε η αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών να ελέγχουν όλες τις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χ.Α. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας παραθέτουμε τους βασικούς ορισμούς των αμοιβαίων κεφαλαίων, τα είδη τους και τον τρόπο που αυτά λειτουργούν στα πλαίσια της ελληνικής οικονομίας. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύουμε τους κανόνες της Αγοράς, τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματικότητα των αγορών και τα ρυθμιστικά πλαίσια μέσα στα οποία λειτουργούν οι Αγορές τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως Στο τρίτο, και τελευταίο κεφάλαιο της εργασίας, ασχολούμαστε με την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή και αναλύουμε ενδεικτικά κάποιες από τις περιπτώσεις εταιρειών στις οποίες έχει εμπλακεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Keywords: Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;Οικονομία;Οικονομικές Αγορές;Ρυθμιστικά Πλαίσια
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2019 (α/α 10978)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14252
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14252
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.