Χρηματοοικονομική ανάλυση των εταιριών του κλάδου κατασκευών γεωργικών μηχανημάτων (Bachelor thesis)

Ζορμπάς, Δημήτριος


Το θέμα της παρούσας εργασίας είναι η χρηματοοικονομική ανάλυση εταιριών. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται μία θεωρητική προσέγγιση για τις βασικές έννοιες ισολογισμού, την χρησιμότητα και τον σκοπό σύνταξης ενός ισολογισμού. Αναφέρονται ακόμη τα είδη και οι πηγές των χρηματοοικονομικών καταστάσεων γενικά μιας εταιρίας. Έπειτα, επεξηγείται ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ανάλυση των καταστάσεων αυτών , είτε είναι συγκριτική είτε είναι η ποσοστιαία. Έπειτα αναφερόμαστε στον γεωργικό τομέα της Ελλάδας και στα γεωργικά μηχανήματα. Αναφέρονται οι αριθμοδείκτες μέσα από τους οποίους αντιλαμβανόμαστε για την κατάσταση κάθε εταιρίας. Περιγράφεται τι δείχνει ο κάθε αριθμοδείκτης. Τέλος , αναφερόμαστε τις εταιρίες ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΒΕΕ και ΕΒΑΚ . Πάνω σε αυτές τις εταιρίες γίνεται η ανάλυση των ισολογισμών.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Keywords: Εταιρίες κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων;Γεωργικά μηχανήματα;Χρηματοοικονομική ανάλυση
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2019 (α/α 10749)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14083
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14083
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.