Η εκπαίδευση της ισορροπίας στους ασθενείς με νόσο του πάρκινσον. (Bachelor thesis)

Γότσης, Γεώργιος


Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναδείξει τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής ενός ασθενή με νόσο του Πάρκινσον αλλά και την βελτίωση που μπορεί να εμφανίσει ένα τέτοιο άτομο μέσα από διάφορα προγράμματα και μοντέλα άσκησης που έχουν αναπτυχθεί στη σημερινή εποχή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω δραστηριοτήτων, τεχνογνωσίας, καλή γνώση της παθοφυσιολογίας της συγκεκριμένης πάθησης, αλλά και με την βοήθεια της τεχνολογίας που κάνει όλο και πιο αισθητή την εμφάνιση της στον ιατρικό κλάδο. Έτσι αναλύοντας τη νόσο αυτή, ο θεραπευτής μπορεί να ανακαλύψει και να συνεχίζει να ανακαλύπτει μονοπάτια που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των ασθενών αυτών, θα κάνει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του πιο ευχάριστη και εύκολη όπως και να αισθάνεται ενεργό μέλος της κοινωνίας μας χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο πληθυσμός θα ενημερώνεται για την εξέλιξη και την πορεία της νόσου και η συνεργασία μεταξύ ασθενή και θεραπευτή θα πραγματοποιείται άρτια και με καλύτερα αποτελέσματα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Keywords: ασθένεια;ασθενείς;πάρκινσον;disease;patient;parkinson
Description: Πτυχιακή εργασία --Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας - Τμήμα Φυσικοθεραπείας,2018 (α/α 10374)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14040
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας / Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Publication date: 2018-10-30
Bibliographic citation: Γότσης, Γ. (2018). Η εκπαίδευση της ισορροπίας στους ασθενείς με νόσο του πάρκινσον (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Abstract: Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναδείξει τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής ενός ασθενή με νόσο του Πάρκινσον αλλά και την βελτίωση που μπορεί να εμφανίσει ένα τέτοιο άτομο μέσα από διάφορα προγράμματα και μοντέλα άσκησης που έχουν αναπτυχθεί στη σημερινή εποχή. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω δραστηριοτήτων, τεχνογνωσίας, καλή γνώση της παθοφυσιολογίας της συγκεκριμένης πάθησης, αλλά και με την βοήθεια της τεχνολογίας που κάνει όλο και πιο αισθητή την εμφάνιση της στον ιατρικό κλάδο. Έτσι αναλύοντας τη νόσο αυτή, ο θεραπευτής μπορεί να ανακαλύψει και να συνεχίζει να ανακαλύπτει μονοπάτια που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των ασθενών αυτών, θα κάνει τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του πιο ευχάριστη και εύκολη όπως και να αισθάνεται ενεργό μέλος της κοινωνίας μας χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο πληθυσμός θα ενημερώνεται για την εξέλιξη και την πορεία της νόσου και η συνεργασία μεταξύ ασθενή και θεραπευτή θα πραγματοποιείται άρτια και με καλύτερα αποτελέσματα.
Advisor name: Ιακωβίδης , Πάρης
Examining committee: Ιακωβίδης, Πάρης
Publishing department/division: Σχολή επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας /Τμήμα Φυσικοθεραπείας
Publishing institution: teithe
Number of pages: 35
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/14040
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.