Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και τον Κόσμο: Παραδείγματα Κοιν.Σ.Επ. (Bachelor thesis)

Τσακπίνης, Αντώνιος/ Τσιφόπουλος, Ιωάννης


Σκοπό της παρούσας βιβλιογραφικής μελέτης αποτελεί η διερεύνηση και περιγραφή του φαινομένου της Κοινωνικής Οικονομίας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε Διεθνές επίπεδο. Αρχικά παρατίθενται λειτουργικοί ορισμοί των εννοιών. Στη συνέχεια γίνεται μια εκτενής αναφορά στην πρόοδο και την εξέλιξη του φαινομένου, με την έμφαση να δίνεται στην Κοινωνικής Συνεταιριστική Επιχείρηση, κυρίως στο πλαίσιο της Ελλάδας, αλλά και σε γενικά χαρακτηριστικά αυτής σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, για την καλύτερη κατανόηση του θέματος και για μια πιο λεπτομερή περιγραφή, παρατίθενται παραδείγματα επιτυχημένων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στη Ελλάδα και στον υπόλοιπο Κόσμο. Για τη συλλογή των δεδομένων ακολουθήθηκε η μέθοδος της μελέτης της ακαδημαϊκής και διαδικτυακής, ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με τα γενικά συμπεράσματα και μια σύνοψη των παρουσιάστηκαν.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας / Τμήμα Λογιστικής
Keywords: Αλληλέγγυα Οικονομία;Ελλάδα;Ευρώπη;Κοινωνική Επιχειρηματικότητα;Κοινωνική Επιχείρηση;Κοινωνική Οικονομία;Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση;Παγκόσμιο Επίπεδο;Solidarity Economy;Greece;Europe;Social Entrepreneurship;Social Enterprise;Enterprise;Global Level
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας --Τμήμα Λογιστικής
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13895
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13895
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.