Ανάλυση και σύγκριση οικονομικών καταστάσεων για τις εταιρίες ΕΣΤΙΑ A.E.B.E και ΓΑΤΙΔΗ (Bachelor thesis)

Παπαναστασίου, Μαρία


Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή, μελέτη, αλλά και διερεύνηση των δεδομένων των αρτοζαχαροπλαστείων Εστία και Γατίδης. Δύο εταιρείες που ανήκουν στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων. Επιπρόσθετα, η επιλογή όσον αφορά τον κλάδο των τροφίμων δεν είναι τυχαία. Η Ελλάδα, ως μία κατ' εξοχήν, αγροτική χώρα-οικονομία, μπορεί να υποστηρίξει τον κλάδο των τροφίμων παρέχοντας υψηλού επιπέδου αγαθά και ταυτόχρονα απομακρύνει την ανάγκη για περιττές εισαγωγές. Αυτή η άμεση σχέση οικονομίας και κλάδου τροφίμων, μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να εξάγουμε πιο εμπεριστατωμένα συμπεράσματα τόσο για το συγκεκριμένο κλάδο όσο και για το ευρύτερο πεδίο της ελληνικής οικονομίας. Μια μικρή παρουσίαση για τα κεφάλαια που θα ακολουθήσουν, μετά τα περιεχόμενα, την εισαγωγή και την περίληψη, ξεκινάει το πρώτο κεφάλαιο που είναι μόνο θεωρητικό όσον αφορά τις οικονομικές καταστάσεις και τις αναλύσεις. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι μια κλαδική μελέτη των αρτοζαχαροπλαστείων αλλά και κάθε εταιρείας ξεχωριστά. Στο τρίτο κεφάλαιο οι δύο αυτές εταιρείες αναλύονται με κάθετη – οριζόντια ανάλυση και αριθμοδείκτες και στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται μια σύγκριση των δύο εταιρειών. Μετά ακολουθούν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την εργασία, η πλούσια βιβλιογραφία και οι πηγές διαδικτύου και το παράρτημα στο οποίο υπάρχουν αναλυτικά οι οικονομικές καταστάσεις τις 5ετίας 2011-2015. Ουσιαστικά αυτό που παρατηρούμε είναι πως και οι δυο εταιρίες υπέστησαν πλήγμα από την οικονομική κρίση αλλά αξίζει να παρατηρήσουμε το δανεισμό της κάθε εταιρίας και τον αριθμοδείκτη αποδοτικότητας. Αυτά είναι τα κλειδιά για τον χαρακτηρισμό και την τελική εξαγωγή συμπερασμάτων για τις εταιρίες.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Keywords: ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων;σύγκριση χρηματοοικονομικών καταστάσεων;ΕΣΤΙΑ A.E.B.E.;ΓΑΤΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13828
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Papanastasiou_Maria.pdf3.27 MBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13828
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.