Ανάλυση και σύγκριση χρηματοοικονομικών καταστάσεων των εταιρειών Βέχρω Α.Ε. και Βερνιλάκ Α.Ε. (Bachelor thesis)

Αντωνιάδου, Αφροδίτη


Το θέμα της εργασίας αυτής είναι η ανάλυση και σύγκριση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων δύο εταιρειών. Στο θεωρητικό μέρος της εργασίας παρουσιάζονται οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις και οι τρόποιανάλυσής τους. Οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που παρουσιάζονται είναι ο Ισολογισμός, η Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης, ο Πίνακας Διάθεσης Κερδών, η Κατάσταση Μεταβολών Ιδίων Κεφαλαίων, η Κατάσταση Ταμειακών Ροών και το Προσάρτημα-Σημειώσεις. Οι τρόποι ανάλυσης που παρουσιάζονται καιχρησιμοποιούνται για την ανάλυση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων είναι η Κάθετη Ανάλυση, η Οριζόντια Ανάλυση και η ανάλυση με Αριθμοδείκτες. Στοπρακτικό μέρος της εργασίας αναλύονται με τις μεθόδους που αναφέρθηκαν προηγουμένως και συγκρίνονται μεταξύ τους οι χρηματοοικονομικές καταστάσειςτων εταιρειών ΒΕΡΝΙΛΑΚ Α.Ε. και ΒΕΧΡΩ Α.Ε. Το συμπέρασμα που βγαίνει από τηνανάλυση και σύγκριση των εταιρειών είναι ότι η εταιρεία ΒΕΡΝΙΛΑΚ έχει καλύτερηαποδοτικότητα και κεφαλαιακή διάρθρωση, ενώ η εταιρεία ΒΕΧΡΩ έχει καλύτερηρευστότητα και δραστηριότητα, και οι δύο εταιρείες, όμως, πρέπει να βελτιώσουντην εικόνα τους στους τομείς που έχουν καλύτερα αποτελέσματα.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησής και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Keywords: ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων δύο εταιρειών;σύγκριση ρηματοοικονομικών καταστάσεων δύο εταιρειών;Βέχρω Α.Ε.;Βερνιλάκ Α.Ε.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησής και Οικονομίας -- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2017 (α/α 9327)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13825
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13825
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.