Η διείσδυση των νέων τεχνολογιών στις ελληνικές τράπεζες (Bachelor thesis)

Γεωργιάδου, Ηλιάνα


Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας η τεχνολογική ανάπτυξη είναι ραγδαία. Ολοένα και περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων αντικαθιστούνται από μηχανήματα, ενώ πολλές δραστηριότητες είναι πλέον γρηγορότερες και ευκολότερες με την χρήση κάποιου εξελιγμένου τεχνολογικού μέσου. Η τεχνολογική αυτή ανάπτυξη γίνεται αντιληπτή από πολλούς τομείς αλλά και από απλές καθημερινές δραστηριότητες. Ένας τομέας που είναι από τους πρώτους που αφομοιώνουν νέες μεθόδους πληροφορικής ή νέες δυνατότητες στη χρήση του διαδικτύου είναι τα τραπεζικά συστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τους περισσότερους ανθρώπους η έννοια της Τράπεζας είναι συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη και κυρίως με την εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής. Πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, η τράπεζα έχει αναπτύξει και μια σχέση εξάρτησης και με το διαδίκτυο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εκείνο ακόμα και για τις απλές καθημερινές εργασίες της. Χάρη σε αυτό άλλωστε έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πιο προσιτή στους πελάτες καθώς τους προσφέρει εύχρηστες, άμεσες, ασφαλείς και εξυπηρετικές υπηρεσίες, που παλιότερα δεν μπορούσε να παρέχει. Είναι αλήθεια πως το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα υστερούσε για πολλά χρόνια σε ότι αφορά τη χρήση του internet και των υπηρεσιών μέσω αυτού, όμως τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη, και παρέχει υπηρεσίες που έχουν αγαπηθεί και έχουν γίνει αποδεκτές από τον κόσμο.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Οικονομίας
Subject classification: Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - - Τεχνολογικές καινοτομίες -- Ελλάδα
Banks and banking - - Technological innovations -- Greece
Keywords: τραπεζα;bank;τεχνολογία;technology
Description: Πτυχιακή εργασία – Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας – Τμήμα Λογιστικής, 2016 (α/α 7603)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13800
Item type: bachelorThesis
General Description / Additional Comments: Πτυχιακή εργασία
Subject classification: Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες - - Τεχνολογικές καινοτομίες -- Ελλάδα
Banks and banking - - Technological innovations -- Greece
Item language: el
Item access scheme: account
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Τμήμα Λογιστικής και Οικονομίας
Publication date: 2016-04-19
Bibliographic citation: Γεωργιάδου, Η. (2016). Η διείσδυση των νέων τεχνολογιών στις ελληνικές τράπεζες (Πτυχιακή εργασία). Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Abstract: Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας η τεχνολογική ανάπτυξη είναι ραγδαία. Ολοένα και περισσότερα πράγματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων αντικαθιστούνται από μηχανήματα, ενώ πολλές δραστηριότητες είναι πλέον γρηγορότερες και ευκολότερες με την χρήση κάποιου εξελιγμένου τεχνολογικού μέσου. Η τεχνολογική αυτή ανάπτυξη γίνεται αντιληπτή από πολλούς τομείς αλλά και από απλές καθημερινές δραστηριότητες. Ένας τομέας που είναι από τους πρώτους που αφομοιώνουν νέες μεθόδους πληροφορικής ή νέες δυνατότητες στη χρήση του διαδικτύου είναι τα τραπεζικά συστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Για τους περισσότερους ανθρώπους η έννοια της Τράπεζας είναι συνδεδεμένη με την τεχνολογική ανάπτυξη και κυρίως με την εξέλιξη στον τομέα της πληροφορικής. Πλέον, εδώ και αρκετά χρόνια, η τράπεζα έχει αναπτύξει και μια σχέση εξάρτησης και με το διαδίκτυο και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εκείνο ακόμα και για τις απλές καθημερινές εργασίες της. Χάρη σε αυτό άλλωστε έχει γίνει τα τελευταία χρόνια πιο προσιτή στους πελάτες καθώς τους προσφέρει εύχρηστες, άμεσες, ασφαλείς και εξυπηρετικές υπηρεσίες, που παλιότερα δεν μπορούσε να παρέχει. Είναι αλήθεια πως το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα υστερούσε για πολλά χρόνια σε ότι αφορά τη χρήση του internet και των υπηρεσιών μέσω αυτού, όμως τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη ανάπτυξη, και παρέχει υπηρεσίες που έχουν αγαπηθεί και έχουν γίνει αποδεκτές από τον κόσμο.
Advisor name: Κυρμίζογλου, Παντελής
Examining committee: Κυρμίζογλου, Παντελής
Publishing department/division: Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομίας
Publishing institution: teithe
Number of pages: 60
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Georgiadou.pdf721.9 kBAdobe PDFView/Open



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13800
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.