Εξέλιξη αγροτικού συνεταιρισμού και οργανωσιακή συμπεριφορά των μελών: Η περιπτωση του συνεταιρισμού «Ανθαγορά» (Bachelor thesis)

Μίχου, Ευθυμία


Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία διερευνά την περίπτωση του «Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Νήσων».Η επιλογή του θέματος οφείλεται σε δύο λόγους: αφενός ότι ο κλάδος της ανθοκομίας είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος στην Ελλάδα και αφετέρου στο ότι οι λίγοι ανθοπαραγωγοί της χώρας σύστησαν συνεταιρισμό, προκειμένου να επιβιώσουν σε μία πολύ ανταγωνιστική αγορά. Η δραστήρια και υγιής συνεταιριστική οργάνωση διαθέτει τη δική της «Ανθαγορά» με σύγχρονες εγκαταστάσεις μέσω της οποίας διατίθενται σε επαγγελματίες του κλάδου (χονδρική πώληση) τα παραγόμενα φυτά. Συγκεκριμένα, ο Ανθοκομικός Συνεταιρισμός συστήθηκε από 20 παραγωγούς ανθοκομικών προϊόντων, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, οι οποίοι προμηθεύουν την «Ανθαγορά» με προϊόντα των μελών που ο ίδιοι παράγουν και τα διαθέτουν σε τιμές χονδρικής, χωρίς την ύπαρξη μεσαζόντων. Η εργασίαπεριλαμβάνει γενικές έννοιες για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και τις αρχές που τους διέπουν. Στη συνέχεια, αναλύονται οι διατάξεις του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού, ο τρόπος λειτουργίας του, καθώς και κάποια οικονομικά στοιχεία. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα είναι εκείνα που δείχνουν τις σχέσεις που διατηρούν τα μέλη μεταξύ τους, την εμπιστοσύνη και την ενεργή ή μη συμμετοχή τους.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολογικών Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων.
Keywords: ανθοκομία;αγροτικός συνεταιρισμός;Ανθαγορά;Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Νήσων
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολογικών Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων,2017 (α/α 9278)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13768
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13768
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.