Συντήρηση χλοοτάπητος και περιποίηση φυτών στους εργαστηριακούς χώρους του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και αντιμετώπιση προβλημάτων αυτών (Bachelor thesis)

Μήτσιος, Σεβαστιανός/ Πολατίδης, Ιωάννης


Ως αρχιτεκτονική τοπίου ορίζεται η επιστήμη ή η τέχνη, όπου αξιολογώντας και αναλύοντας φυσικούς, οικολογικούς και κοινωνικούς παράγοντες, ασχολείται με την προγραμματισμένη και ορθολογική σχεδίαση εξωτερικών χώρων και μεγέθους αυτών και συνδυάζει ταυτόχρονα την λειτουργικότητα και την αισθητική για την καλύτερη χρησιμοποίησή τους από τον άνθρωπο. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία γίνεται αναφορά στις αρχές της αρχιτεκτονικής τοπίου, της παρκοτεχνίας, της σχεδίασης και συγκρότησης ενός κήπου και στον τρόπο εγκατάστασης αρδευτικού συστήματος. Επιπλέον αναφέρονται τρόποι σχεδίασης και δημιουργίας παρτεριών, εγκατάστασης και συντήρησης χλοοτάπητος, δημιουργίας και φροντίδας βραχόκηπων, εξαγωγής και φύτευσης δένδρων και θάμνων και κλαδεύματος αναρριχώμενων φυτών, δένδρων και καλλωπιστικών θάμνων. Τέλος συμπεριλαμβάνεται στο γραπτό μέρος της πτυχιακής ημερολόγιο με φωτογραφικό υλικό από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στον κήπο και ένα κεφάλαιο με τα προβλήματα που προέκυψαν και πως αντιμετωπίστηκαν. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανάλυση, η οργάνωση και ο σχεδιασμός του χώρου καθώς και των αναγκών που υπάρχουν. Με την εργασία αυτή επιδιώκεται η δημιουργία ενός καλαίσθητου και λειτουργικού κήπου για τον πληθυσμό του αγροκτήματος του Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.Τμήμα Φυτικής Παραγωγής.
Keywords: αρχιτεκτονική τοπίου;συντήρηση χλοοτάπητος;περιποίηση φυτών;Α.Τ.Ε.Ι.Θ.
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Τεχνολόγων Γεωπόνων και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής -- Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, 2017. (α/α 9290)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13747
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13747
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.