Ανάλυση χρηματοοικονομικών καταστάσεων και σύγκριση ομοειδών εταιριών στο ξενοδοχειακό κλάδο. (Bachelor thesis)

Σεβαί, Κλαούντιο


Στη σύγχρονη εποχή οπού η πληροφόρηση, η οποία είναι έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση όχι μόνο στο επιχειρηματικές δραστηριότητες και οργανισμούς αλλά και μεταξύ κρατών αποτελεί αναπόφευκτη προϋπόθεση για την εξελίξει και ανάπτυξη στη σύγχρονη κοινωνία. Καθώς οι οικονομικές οντότητες λειτουργώντας σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον το οποίο μεταβάλλεται με γρήγορους ρυθμούς και προκειμένου να ανταπεξέλθουν σε αυτό το παγκόσμιο περιβάλλον θα πρέπει να αντλούν χρήσιμες πληροφορίες να της ομαδοποιούν να της αναλύουν καθώς και να τις συγκρίνουν και τέλος να επεξεργαστούν για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό τομέα των επιχειρήσεων, έτσι δημιουργήθηκαν νέες επιστήμες όπως η χρηματοοικονομική επιστήμη και τα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης είναι ταχύτατα αναπτυσσόμενες επιστήμες και συνδράμουνε σημαντικά στο έργο της διοίκησης. Όταν αναφερόμαστε για χρηματοοικονομικές κατάστασης εννοούμε την αξιοποίηση και αξιολόγηση των δεδομένων των λογιστικών καταστάσεων δηλαδή του ισολογισμού των αποτελεσμάτων χρήσης καθώς και του πίνακα διαθέσεως. Οι οικονομικές αυτές κατάστασης με την βοήθεια των αριθμοδεικτών διευκολύνουν και συνεισφέρουν σημαντικά στη λήψη σημαντικών αποφάσεων. Αποφάσεις τέτοιες συμβάλουν αποτελεσματικά στην αποδοτικότητα των πωλήσεων της κεφαλαιακής διάρθρωσης της λειτουργικής αποτελεσματικότητας καθώς και την ρευστότητας των οντοτήτων. Σκοπός αυτής της πτυχιακής είναι να παρουσιάσει στοιχεία για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Κέρκυρα, επίσης να παρουσίαση σημαντικά στοιχεία σχετικά με την ανάλυση και σύγκριση στον τουριστικό κλάδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχειακό κλάδο με τη χρήση αριθμοδεικτών καθώς και με τη μέθοδο κάθετης και οριζόντιας ανάλυσης και παρουσίαση αυτόν σε μορφή γραφημάτων θα αναλύσουμε και θα συγκρίνουμε τα οικονομικά αποτέλεσμα δυο ξενοδοχειακών μονάδων σε μια περίοδο πενταετίας 2010-2014.
Institution and School/Department of submitter: Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας .Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
Keywords: τουριστικό τομέα;ξενοδοχειακό κλάδο;χρηματοοικονομική;Ελλάδα;Κέρκυρα;λογιστική
Description: Πτυχιακή εργασία -- Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας -- Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, 2017. (α/α 9300)
URI: http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13727
Appears in Collections:Πτυχιακές Εργασίες

Files in This Item:
There are no files associated with this item.



 Please use this identifier to cite or link to this item:
http://195.251.240.227/jspui/handle/123456789/13727
  This item is a favorite for 0 people.

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.